Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Opels haaientraditie voortgezet in de nieuwe Astra Sports Tourer

“Echte Opel-fans beginnen direct met zoeken als het merk een nieuw model introduceert. Ze zoeken niet alleen naar de vele geavanceerde technologieën die standaard tot de uitrusting behoren, maar ook naar de haai in de auto”, aldus de autofabrikant. “Miniaturen van het dier intrigeren al jarenlang de inzittenden van Opels. Nu ook in de nieuwe Astra Sports Tourer.”

In het interieur van de meeste Opel-modellen is ergens een haai verborgen. In de nieuwste generatie van de compacte stationwagen zijn het er zelfs twee – eentje voorin en eentje achterin. Maar hoe komen die miniatuurhaaien nou in Opel-modellen terecht? Op een zondagmiddag in 2004 werkte ontwerper Dietmar Finger thuis aan een schets voor de nieuwe Corsa. Het was een schets voor een doodgewoon onderdeel: het buitenpaneel van de zijkant van het dashboardkastje. Als het dashboardkastje wordt geopend, moet dit paneel zorgen voor stevigheid en daarom zitten er ribbels in. Finger was bezig met het ontwerpen van deze ribbels, toen zijn zoontje meekeek en zei: “waarom teken je niet gewoon een haai?” ‘Waarom ook niet’, dacht de ontwerper.
De toenmalige Chief Designer van de Corsa, Niels Loeb, was direct verkocht. De haai in het dashboardkastje ging in serieproductie en het Opel-haaienverhaal was begonnen. Daarna kwam de Zafira, waarin toenmalig interieurontwerper Karim Giordimaina in de cockpit liefst drie haaien verstopte en er volgden er nog veel meer.