Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Vijf sterren voor de nieuwe Kia Sportage

Bij de Euro NCAP veiligheidstest heeft de nieuwe Kia Sportage de maximale score van vijf sterren behaald. Op alle onderdelen van de test werden hoge scores genoteerd.

De nieuwe Kia Sportage werd in de categorieën bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van inzittende kinderen, veiligheidsassistentie en bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers beoordeeld. In deze categorieën werd een score van respectievelijk 87 procent, 86 procent, 72 procent en 66 procent behaald. Het nieuwe N3-platform waarop de Sportage is gebouwd, ligt aan de basis van deze scores. Het nieuwe platform zorgt ervoor dat bij een aanrijding de botsenergie door de auto wordt geabsorbeerd. De kans dat objecten de auto binnendringen is daardoor tot een minimum beperkt. Ook worden de inzittenden beter beschermd door de carrosseriestructuur met hoge torsiestijfheid.

De stabiele passagiersruimte bij de frontale offset-test en de goede bescherming van knieën en dijbeen van de bestuurder en de voorpassagier waren volgens Euro NCAP onder meer de reden voor de hoge score op het punt bescherming van volwassen inzittenden. Verder gaf de organisatie die de nieuwe Sportage testte aan dat de impact van een ongeval op alle belangrijke lichaamsdelen bij zowel de zes- als de tienjarige dummy werden geminimaliseerd.

De nieuwe Kia Sportage is voorzien van de nodige veiligheidsassistentiesystemen. Zo scoorde de Sportage volgens de Euro NCAP goed door de prestaties van de Intelligent Speed Limit Assist, dat werkt op basis van cameratechnologie, en de Lane Keeping Assist-systemen. Dit zijn niet de enige veiligheidsassistentiesystemen die de auto rijk is. Kia heeft aan de nieuwe Sportage ook Multi-Collision remassistentie (MCB) en een Centre Side Airbag toegevoegd. Het aantal airbags komt hiermee op zeven. Verder is deze nieuwe Kia voorzien van passieve en actieve veiligheidssystemen en DriveWise, en de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems. Bij een aanrijding of op verzoek van de gebruiker waarschuwt het eCall-systeem de hulpdiensten. Om te zorgen dat de hulp snel ter plekke is, informeert het systeem de hulpdiensten over de locatie.

Naast de veiligheid van de inzittenden waakt de nieuwe Sportage ook over de veiligheid van andere verkeersdeelnemers. Zo worden de kwetsbare weggebruikers als voetgangers en fietsers door de autonome noodremassistentie herkend en zorgt het systeem ervoor dat de Sportage wordt geremd om zo een aanrijding te voorkomen.