Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Globale Corona-calamiteiten

Het is een onderwerp waar we niet omheen kunnen: het corona-virus. De afgelopen week was er opmerkelijk veel te melden over het virus in relatie tot de autobranche. Het leverde opmerkelijke koppen op.

Eén van de opmerkelijke items was dat ook het CBR besloot om mensen op te roepen juist niet naar hun rijexamen te gaan wanneer zij klachten hebben zoals hoesten of niezen. Dit als onderdeel van de indam-maatregelen tegen het virus. Getroffen mensen kunnen dan zonder extra kosten een examen of rijtest op een later moment inhalen. Aanvullend liet het CBR weten dat mensen die wél naar een examen komen er verstandig aan doen om hun handen te wassen en desinfecterende zeep te gebruiken bij bezoek aan een examenlocatie.

Productie onder druk
De grootste gevolgen voor de autobranche zijn nog wel de dalende vraag en stagnerende productie. Zo besloten fabrikanten al om fabrieken tijdelijk te sluiten, waaronder Fiat in Italië. Deze besloot afgelopen week om de fabrieken in Atessa, Cassino, Melfi en Pomogliano d’Arco enkele dagen te sluiten.

Meer onder druk
Ook Chinese en Mexicaanse autofabrikanten schroeven de productie noodgedwongen terug op dit moment. De Chinese autoindustrie kampte ook al met een daling, waardoor dit extra hard aankomt.

Langere levertijd?
Kopers moeten dus op korte termijn even rekening houden met mogelijk langere levertijd van al bestelde auto’s. De verwachting is dat fabrikanten uiteindelijk wel een beetje dit verlies in zullen halen wanneer kopers weer besluiten om een auto te kopen na deze onzekere periode.