Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Honda zet Max Verstappen op nummer 1!

APELDOORN – Honda Wesselink is trots op de prestaties van Max Verstappen! Verstappen heeft al vaker laten zien dat hij een fantastische coureur is, maar zondag 30 juni was het weer tijd voor een overwinning. In een race waarbij hij begon op P2, door een slechte start terugviel naar P7 om uiteindelijk na een spectaculaire inhaalslag als winnaar the finishen.

Honda kent een rijke geschiedenis in de Formule 1. Na pas enkele jaren personenauto’s te hebben gemaakt, maakt Honda ook de stap naar de Formule 1, mede door de liefde van Soichiro Honda, de oprichter van Honda, voor het racen. Honda was ook zeer succesvol in de Formule 1. Zo ging Honda in 1988 een relatie aan met McLaren en wonnen ze 15 van de 16 races, met de titel voor Ayrton Senna, een naam die voor vele nog steeds prachtige herinneringen oproept. Ook in 1989 werd McLaren Honda kampioen met Alain Prost. Waarna in de twee jaar daarna Senna weer met de titel ervandoor ging.

Samenwerken
De kwaliteiten van een coureur zijn van groot belang voor het kunnen winnen van een race. Echter, een coureur kan het niet alleen. Een toegewijd team en uiteraard de prestaties van de auto zelf zijn enorm van belang. Dit jaar is namelijk het eerste jaar dat Honda de motorenleverancier is van Red Bull Racing. Honda heeft gezorgd voor een betrouwbare en krachtige motor die moet zorgen dat Verstappen de Mercedessen en Ferrari’s bij kan blijven. Deze overwinning was de eerste overwinning voor Honda in het tijdperk van de hybride aandrijflijn en na de terugkeer in de Formule 1 in 2015.

De race
Verstappen kende een slechte start op de Red Bull Ring in Spielberg. Hij viel terug van P2 naar P7. Verstappen rekende zijn concurrenten één voor één in. Twee ronden voor het einde passeerde Verstappen de Ferrari van Charles Leclerc, die op dat moment de leiding in handen had. De jury bekeek na afloop nog of de inhaalmanoeuvre van de Nederlander volgens de regels was, en kwam ruim drie uur na afloop van de race uiteindelijk inderdaad tot die conclusie. Daardoor behield Verstappen zijn overwinning. Voor Verstappen, die vorig jaar ook de beste was in Oostenrijk, is het zijn zesde overwinning in de Formule 1 en zijn eerste dit seizoen. Tevens is dit dus zijn eerste overwinning met de Honda krachtbron.

Winactie
Honda Wesselink staat volledig achter Max Verstappen en geeft daar op Facebook ook uiting aan. Zo heeft Honda Wesselink momenteel een speciale actie waarmee een stoer Verstappen T-shirt te winnen is. Wat u moet doen, is een selfie maken bij Max Verstappen op de gevel van één van de showrooms van Honda Wesselink. Deel de selfie op Facebook en tag daarbij Honda Wesselink. Wanneer u dit uiterlijk 31 juli doet, maakt u kans op een Verstappen T-shirt. U bent toch ook trots op Max!

Showrooms
De showrooms van Honda Wesselink vindt u aan de Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn, Solingenstraat 7 in Deventer en Hoofdweg 20-22 in Emst. Geen liefhebber van Formule 1 of Max Verstappen? In de showroom kunt u ook prachtige Honda Jazzen, HR-V’s, CR-V’s en Civics zien!