Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Hyundai IONIQ 5: de auto van morgen, nú al te koop

Het marktaandeel van elektrische auto’s is de afgelopen jaren sterk gegroeid, evenals het aanbod. Voor merken is het belangrijk om, naast goede kwaliteit, ook een stukje beleving te bieden met hun elektrische gamma. De Hyundai IONIQ 5 belooft prestaties, innovaties… en een adembenemend uiterlijk. Hij staat binnenkort in de showrooms, wij konden al nader kennismaken.

De Hyundai IONIQ 5 ontleent zijn mooie, futuristische looks aan de eerdere Concept 45 EV. Een opvallend lijnenspel met mooie details. Een mooie schelpvormige neus loopt over in hoekige flanken met Z-vorm, eindigend in een mooie achterpartij. De relatief kleine lichtunits voor en achter geven hem een mooi futuristisch tintje; de verlichting is opgemaakt uit LED-pixels voor een kenmerkende lichtsignatuur. Hyundai’s aandacht voor aerodynamische efficiëntie zien we ook in details zoals de verzonken handgrepen. Exclusieve lichtmetalen wielen maken het geheel af.

Digitaal verbonden
Eenmaal aan boord is het genieten in Hyundai’s nieuwe ruimteschip: een breed 12,25 inch digitaal instrumentarium begroet ons met een identiek formaat infotainmentscherm. Hyundai’s Bluelink-connectiviteit zorgt dat we optimaal verbonden blijven met de buitenwereld met diverse live services zoals weer- en verkeersinformatie. Ook kunnen we met de telefoon op afstand inzicht krijgen in onder meer het laadniveau van de auto, maar ook de klimaatbeheersing instellen. Dus nooit meer een te warme of te koude auto wanneer je instapt. Achter het stuur hebben we de shift-by-wire keuzehendel én schakelpaddels om het niveau van regeneratief remmen aan te passen. Hyundai biedt ook een heads-up display functionaliteit aan, waarbij onder meer navigatie-aanwijzingen op de voorruit geprojecteerd worden.

Belevingsruimte
Hyundai noemt het interieur een echte belevingsruimte; geheel in te stellen op de behoefte van de gebruiker. Zo zijn de stoelen en achterbank uiteraard optimaal verstelbaar voor comfort en ruimte. De voorstoelen veranderen met een druk op de knop in de relaxstand; vrijwel plat voor een dutje tussendoor. Verder is de achterbank ruim 13,5 centimeter te verplaatsen. Wat we nog niet eerder gezien hebben is de verplaatsbare middenconsole. Verschuif deze naar de achterbank om hem bijvoorbeeld als picknicktafel te gebruiken. Met het nieuwe ‘Vehicle To Load’-systeem kan de auto ook zwaardere elektrische apparaten opladen. Qua uiterlijk en afwerking koos men voor ‘functionele duurzaamheid’; een premium afwerking met duurzaam gewonnen materialen – de tapijtstof, stoelen en hemelbekleding bevatten componenten uit suikerriet en mais. Met two-tone opties zoals donkergroen/grijs krijgt het een licht, luchtig karakter.

Duurzaam platform
De Hyundai IONIQ 5 maakt gebruik van het innovatieve nieuwe e-GMP platform. Dit biedt een snelle oplaadtijd, betere rijeigenschappen, een geoptimaliseerde binnenruimte en een grotere actieradius. Hier is niets te klagen; de actieradius is maximaal 481 kilometer en met de 800V-batterijtechnologie kan men in rap tempo opladen – 100 kilometer bereik bijladen in 5 minuten. Het dak van de auto is voorzien van zonnepanelen; deze leveren stroom aan de hoofdbatterij en startaccu. Hyundai staat achter de IONIQ 5 met een uitstekende 5 jaar onbeperkte kilometer garantie en 8 jaar garantie op de batterij. De prestaties zijn uitstekend; de vierwielaangedreven IONIQ 5 met het 73 kWh accupakket haalt de 0-100 in amper 5,2 seconden. Over het weggedrag hebben we niets te klagen; het weggedrag is dynamisch en geeft vertrouwen in een fijne, veilige reis.

Veilig op reis
Hyundai voorziet de IONIQ 5 ook van een uitgebreid pakket aan veiligheids- en rijhulpsystemen onder de noemer SmartSense. De IONIQ 5 is de eerste auto van het merk met zogenaamde level 2-systemen voor autonoom rijden. Als highlights noemen we ‘Highway Driving Assist II’; de auto kan onder bepaalde omstandigheden zelfstandig accelereren en remmen. Verder is het digitale instrumentarium ook voorzien van een digitale dodehoekspiegel: in de cluster zien we precies wanneer er iets in onze dode hoek hangt, door de camera’s die automatisch activeren. Het 360 graden camerasysteem maakt ook het inparkeren in de krapste plekken een makkie.

Uitvoeringen
De Hyundai IONIQ 5 is nu te bestellen voor levering dit jaar. De prijzen beginnen bij 43.500 euro voor de Style editie. De Connect editie (vanaf 47.500 euro) voegt onder meer Vehicle To Load en verwarmbare stoelen toe. De Connect+ editie (vanaf 50.500 euro) komt met batterijverwarming, warmtewerende voorruit en het heads-up display systeem als belangrijkste toevoegingen. De Lounge editie is het meest compleet; vanaf 52.700 euro. Hier zijn de highlights onder meer de dual-projectie ‘pixel’ koplampen, Remote Smart Parking Assist en het 360 graden camerasysteem.

Pluspunten
– Innovatief en duurzaam platform
– Zéér flexibel en praktisch interieur
– Aantrekkelijke digitale opties qua instrumentarium
– Hoog niveau van autonoom rijden
– Uitstekende garantie

Prijzen Hyundai IONIQ 5
Style editie – vanaf 43.500 euro
Connect editie – vanaf 47.500 euro
Connect+ editie – vanaf 50.500 euro
Lounge editie – vanaf 52.700 euro