Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Kia EV6 laadt nog sneller bij koud weer door een upgrade

Om nog sneller op te kunnen laden kunnen de EV6-rijders van het eerste uur hun volledig elektrische crossover laten upgraden. Voor alle uitvoeringen van modeljaar 2022 is de preconditioning van de batterij, een standaardfunctie vanaf modeljaar 2023, beschikbaar.

Onder optimale omstandigheden kan de batterij van de Kia EV6 in 18 minuten worden opgeladen van 10 tot 80 procent. Dit is mogelijk door de snelle 800V-laadtechnologie. Wanneer de temperatuur daalt, gaat het laden trager. De upgrade zorgt ervoor dat de oplaadtijd verkort wordt met tot wel 50 procent. De upgrade omvat ook een aanpassing van het navigatiesysteem. Na de update kan de EV6 de batterij, indien zijn temperatuur lager is dan 21 graden en de resterende batterijcapaciteit groter is dan 24 procent, automatisch voorverwarmen wanneer de bestuurder een DC-snellader als bestemming in het navigatiesysteem instelt. De conditionering wordt gedeactiveerd wanneer de juiste batterijtemperatuur is bereikt.
“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren, waardoor nu alle EV6-rijders kunnen profiteren van snelle oplaadtijden bij koud weer – vooral handig nu de temperaturen gaan dalen”, aldus Alexandre Papapetropoulos, Director Product and Pricing bij Kia Europe.
Kia Nederland raadt EV6-rijders -die geïnteresseerd zijn in deze upgrade- aan, om dit kenbaar te maken bij de Kia-dealer voorafgaand aan een regulier werkplaatsbezoek.

www.kia.nl