Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De nieuwe Audi Q8 e-tron is te bestellen

 

Naar verwachting zijn de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron in februari volgend jaar leverbaar. Maar de Q8 e-tron en de Q8 Sportback e-tron zijn al wel naar eigen wens samen te stellen en te bestellen. Prijzen van de Q8 50 e-tron beginnen vanaf 71.385 euro en voor de Sportback is de Q8 50 e-tron geldt een vanafprijs van 73.785 euro.

In 2018 introduceerde Audi de e-tron, de eerste volledig elektrisch aangedreven Audi. Met de Q8 e-tron legt de lat weer iets hoger. Door subtiele designwijzigingen ogen de SUV en de SUV coupé volgens Audi nog moderner en zijn de modellen nog beter gestroomlijnd.
Audi heeft ook het accumanagementsysteem verbeterd, waardoor de accucapaciteit vergroot is. De Audi Q8 50 e-tron-modellen met een 89 kWh accupakket kunnen worden geladen met 150 kW. Het zwaardere accupakket met 106 kWh in de Q8 55 e-tron-modellen kan met 170 kW worden geladen. Het accupakket heeft ook invloed op de actieradius. Zo hebben de Q8 50 e-tron SUV en de Q8 55 e-tron SUV een actieradius van respectievelijk 488 en 578 kilometer (theoretische maximale actieradius volgens de WLTP).
Zowel de Q8 50 e-tron, met een systeemvermogen van 250 kW, als de Q8 55 e-tron, met een systeemvermogen 300 kW, heeft twee elektromotoren. Standaard hebben alle modellen quattro vierwielaandrijving.

Drie niveaus
Voor een nieuwe Audi Q8 e-tron kan er gekozen worden uit de drie uitrustingsniveaus edition, Advanced edition en S edition. De editionuitvoering heeft onder meer metallic lak, 19 inch lichtmetalen velgen, LED-koplamen, MMI navigatie plus, Parkeerhulp Plus met 360-graden weergave, volautomatische airconditioning en interieurvoorverwarming en -ventilatie.
De Advanced editionuitvoering heeft onder meer 20 inch lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming en het assistentiepakket ‘Tour’ met onder andere Adaptive Drive assist, Adaptive Cruise Control, file-assistent en active lane assist.
Voor sportiviteit kiest men de S edition. Deze uitvoering heeft onder andere elektrisch verstelbare sportstoelen, bekleding in een combinatie van leder/dinamica met contraststiksels en aluminium decoratielijsten bovenop alle luxe van de Advanced edition.
Naast de diverse uitvoeringen biedt Audi vele mogelijkheden om de Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron naar eigen wens aan te passen op het gebied van design, comfort, luxe en veiligheid.

www.audi.nl