Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Lachen in een Peugeot 204 cabrio

Als je al een tijd rondloopt in de oldtimerwereld en je bent lid van de Historische Automobielvereniging, loop je de kans meegevraagd te worden om naar een heuse Peugeot 204 cabrio te gaan kijken. En dat gebeurde het afgelopen weekend. Goede vriend Frits had er zijn zinnen op gezet en ik moet zeggen, dat begrijp ik best. Het is werkelijk zo’n charmante en leuke cabriolet. Frits wil hem echter alleen in het rood. Hoe dun kan de spoeling dan zijn? Er deden zich twee kansen voor, waarbij een 204 cabrio in Parijs mijn voorkeur had. Misschien niet vanwege de auto zelf, maar omwille van de mooie rit ernaar toe. Maar helaas een eerste optie in Nederland ging voor.

Op zaterdag togen we naar Nieuwleusen. We werden allervriendelijkst ontvangen door Frank en zijn vader. En we keken onze ogen uit, want niet alleen een erg mooie Peugeot stond er opgesteld in de schuur, ook een aantal prachtige klassieke motoren. En dan volgt het grote onderzoek. Boven en onder de auto alles inspecteren, wat zit eronder de zwarte onderkant, horen we geplamuurde stukken, is de 204 al eerder gerestaureerd, hoe ziet de lak eruit, lekt ie olie bij de distributieriem, hoe is het gesteld met de niet meer te verkrijgen spatborden enz.. Gelukkig kende ik een echte Peugeotliefhebber en kenner in mijn omgeving en die gaf me een hele lijst met aandachtspunten mee. Maar ook dan, is en blijft het onzeker wat je koopt. Vooral ook omdat de verkoper hem zelf pas een paar maanden in bezit heeft en hem zo snel alweer wil verkopen. Handelt Frank in auto’s? Of valt de cabrio hem zo tegen dat ie hem daarom zo snel weer wil verkopen. Het is en blijft altijd een grote vraag bij dit soort aankopen van erg oude auto’s waar je zelf, maar ook de verkoper, het verleden niet van kent.

Frits is tevreden over de bezichtiging en gaat een bod uitbrengen. De cabrio in Parijs bleek net verkocht te zijn, dus bleef er geen alternatief meer over. En mijn rit naar Parijs viel in het water. Het bod werd wel gedaan onder de voorwaarde dat Frits de Peugeot op de brug mag zetten bij een bevriende garagist, die de auto nog eens nader inspecteert. Dat is voor alle partijen een verstandige keuze. Als u binnenkort een vrolijk lachende Frits in een glimmend rode Peugeot cabrio door Twente ziet toeren, dat weet u, het is gelukt!

Foto: Een Franse Peugeot 204 cabrio 1967, Thomas Bersy Flickr
Auteur: Pieter Hof uit Boekelo is Saabliefhebber en lid van het bestuur van de Historische Automobiel Vereniging HAV.