Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volkswagen onthult komend voorjaar de vernieuwde ID.3

In september 2020 kwamen de eerste exemplaren van de Volkswagen ID.3 per trein aan in Nederland. Inmiddels heeft Volkswagen bekend gemaakt dat de tweede generatie van de elektrische bestseller komend voorjaar onthult gaat worden.

Sinds de lancering van de eerste ID. zijn er wereldwijd al meer dan een half miljoen elektrische modellen op basis van het MEB-platform geleverd. Om aan de vraag te kunnen voldoen, gaat Volkswagen de ID.3 binnenkort ook in de hoofdvestiging in Wolfsburg produceren.
Ten opzichte van de eerste generatie worden er door Volkswagen een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo zal het interieur een nieuw design krijgen en gaan bestaan uit diervrije materialen. Ook de software wordt aangepast. De nieuwste generatie software die zal worden toegepast is geschikt voor over-the-air updates. De tweede generatie ID.3 krijgt verder standaard een 12 inch groot centraal display, een uitneembare bagageruimtevloer en een middenconsole voorzien van twee bekerhouders.
De vernieuwd ID.3 krijgt ook nieuwe functies als Plug & Charge en de intelligente routeplanner voor EV’s. Deze functies maken het opladen nog eenvoudiger en comfortabeler. Niet standaard, maar wel optioneel zijn de Travel Assist met zwermdata en Park Assist Plus met Memory Function.
De Nederlandse line-up, specificaties en prijzen van de vernieuwde Volkswagen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.