Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Kia prikkelt de zintuigen met de nieuwe EV6

Kia’s nieuwe EV6 staat sinds kort in de showrooms bij de Nederlandse dealers. Wij maakten uitgebreid kennis met de elektrische crossover die volgens Kia het begin van een nieuw tijdperk markeert. 

De afgelopen jaren investeerde Kia veel in het elektrische gamma; steeds meer modellen zijn leverbaar als volledig elektrische of hybride uitvoering. De EV6 is het volledig elektrische vlaggenschip in de huidige lijn. De EV6 valt op door zijn moderne, sportieve lijnen; een dynamisch uiterlijk dat moet prikkelen en gezien mag worden. Zo gaf Kia hem een herkenbare lichtsignatuur mee met de Matrix-LED koplampen en achterlichten over de gehele breedte van de auto. Een sportief lage daklijn eindigt in een mooie spoiler met het profiel van een vliegtuigvleugel. Het aerodynamische ontwerp zien we ook terug in de verzonken portiergrepen die de luchtweerstand verder verlagen.

Premium interieur
Eenmaal aan boord valt het premium interieur op; ruim, licht en comfortabel. Kia trekt de duurzame lijn verder door met gebruik van onder meer stoelbekleding van gerecyclede PET-flessen of hoogwaardig vegan kunstleer. Het grote digitale instrumentarium gaat naadloos over in het 12,3″ gebogen display van het infotainmentsysteem. Deze zorgt ervoor dat we optimaal verbonden blijven met de buitenwereld. Ook vormt het de schakel tussen de auto en onze telefoon, waarmee steeds meer functionaliteit op afstand te bedienen is. Op de hogere uitrustingsniveau’s biedt Kia een heads-up display waarbij gegevens op de voorruit geprojecteerd worden zoals snelheid en navigatie. Zo hoeft de bestuurder nooit de ogen van de weg te halen, wat bijdraagt aan de veiligheid. Dankzij de slanke, comfortabele voorstoelen met veel verstelmogelijkheden is het goed toeven achter het stuur. Ook de achterpassagiers komen niets tekort; dankzij de vlakke vloer en slanke voorstoelen blijft er veel beenruimte over. Wanneer we de achterbank neerklappen, naar wens op afstand, ontstaan een nette 1.290 liter bagageruimte. Ruim voldoende voor wanneer we eens wat meer mee moeten nemen op onze avonturen.

Duurzaam platform
Kia zet met het nieuwe E-GMP platform van de EV6 uitstekende prestaties neer. Zowel qua het bereik, rijgenot als laden. Zo biedt hij maximaal 528 kilometer bereik met de zwaardere 77,4 kWh accu. Dankzij de snellader is de EV6 van 10 tot 80 procent op te laden in slechts 18 minuten. De EV6 kan een breed Europees netwerk van snelle laders gebruiken zodat u nooit lang wacht langs de weg. Uiteraard is ook naar wens bij u thuis een passend laadstation te plaatsen. Een sportieve 0-100 in 5,2 seconden (77 kWh, AWD uitvoering) stelt zeker niet teleur, hoewel dit in de andere versies afzakt naar iets meer dan 7 seconden. Nog steeds een nette prestatie. De optionele vierwielaandrijving maakt hem zeer capabel, ook onder uitdagende omstandigheden. Het weggedrag is aangenaam sportief, zonder slechte gewoontes.

Hoge veiligheid
Kia schonk uiteraard ook de nodige aandacht aan een hoog niveau van passieve en actieve veiligheid. Zo is de EV6 voorzien van een uitgebreid pakket aan rijhulpsystemen. De snelwegassistent met rijbaanwisseling, dodehoekcamera, parkeerassistent en noodremhulp voorkomen veel van de vermijdbare ongelukken en schades. Eén van de leuke slimme functies is de optionele, op afstand bedienbare parkeerassistent. Hiermee kan de EV6 zichzelf automatisch in- en uitparkeren bij parallelle en haakse parkeervakken. Ook wanneer u buiten de auto bent. Een functie die niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar ook parkeerschades kan voorkomen.

Maak kennis
Kia biedt op de EV6 en andere modellen een toonaangevende zeven jaar garantie. Zo bent u zeker van vele zorgeloze kilometers. De EV6 is leverbaar in diverse uitvoeringen. Dit begint bij de Kia EV6 met 58 kWh accupack vanaf 44.595 euro. De EV6 Plus met groter 77,4 kWh accupack start bij 52.095 euro. De GT-Line start bij 56.895 euro. De meest complete Kia EV6 GT start bij 63.595 euro. Deze komt compleet met onder meer het genoemde heads-up display, de op afstand bedienbare parkeerassistent, glazen schuif-/kanteldak en 20″ lichtmetalen velgen.

Pluspunten
+ Innovatief platform
+ Uitstekende prestaties
+ Comfortabel ruim interieur
+ Hoog veiligheidsniveau

Prijzen Kia EV6
EV6 58 kWh                vanaf 44.595 euro
EV6 Plus                     vanaf 52.095 euro
EV6 Plus AWD            vanaf 54.595 euro
EV6 GT-Line               vanaf 56.895 euro
EV6 GT-Line AWD      vanaf 59.395 euro
EV6 GT AWD              vanaf 63.595 euro