Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Laatste testfase voor de Kia EV9 voor de lancering in 2023

In het eerste kwartaal van 2023 is naar verwachting de wereldpremière van de Kia EV9. Voordat deze volledig elektrische SUV wordt gepresenteerd aan het grote publiek, wordt deze eerst uitvoerig getest door KIA.

Kia liet vorig jaar tijdens de AutoMobility show in Los Angeles al weten dat de EV9 eraan zat te komen. De EV9 gaat het nieuwe vlaggenschip van het merk worden. Kia zelf geeft aan dat de EV9 gaat zorgen voor een revolutie in het segment en dat de EV9 de nieuwe standaard gaat worden op het gebied van design, prestaties, rijdynamiek, technologie, actieradius en comfort. Van de EV9 is al bekend dat deze een actieradius tot 483 kilometer zal hebben en dat deze zal beschikken over snelle oplaadtechnologie met een 350-kW lader. Hiermee kan in 20 tot 30 minuten de accu worden opgeladen van 10 tot 80 procent.
De Kia EV9 wordt momenteel uitvoerig getest. Het testen van de Kia EV9 gebeurt in het R&D-centrum van Kia in Namyang in Korea. Geen terrein wordt daarbij vermeden. Onverharde en verharde wegen, heuvelachtig en ruw terrein, zelfs Belgische wegen met de kenmerkende kasseien ontbreken niet. Met deze uitvoerige testen bij het testcentrum én op en naast de openbare weg zorgt Kia ervoor dat de EV9 de beste rijeigenschappen heeft en het rijcomfort en bouwkwaliteit gegarandeerd kunnen worden.
Na 44 maanden ontwikkeling en de uitvoerige testen die de Kia EV9 nu ondergaat, zal de EV9 in 2023 gelanceerd worden.

www.kia.nl