Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Mijlpaal voor Škoda: 100.000 elektrische auto’s geproduceerd

Škoda heeft in augustus een bijzondere mijlpaal bereikt. In de Tsjechische stad Mladá Boleslav rolde de 100.000ste geëlektrificeerde Škoda van de band. Specifiek een ENYAQ iV.

In 2019 begon Škoda met de bouw van de eerste plug-in hybride SUPERB iV en de eerste volledig elektrische CITIGOe iV. In september 2020 werd de nieuwe ENYAQ iV gelanceerd, de eerste volledig elektrische auto van het merk op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Leverbaar met drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus en naar wens vierwielaandrijving.

Het huidige elektrische gamma omvat drie modellen, naast de genoemde ENYAQ iV en SUPERB iV is ook de OCTAVIA iV plug-in hybride in productie. De ambitie van Škoda is wel om tegen 2030 nog minstens drie volledig elektrische modellen op de markt te brengen. Afhankelijk van de marktomstandigheden zou dan zo’n 50 tot 70 procent van de modellen volledig elektrisch moeten zijn. “Er zijn in minder dan twee jaar 100.000 iV-modellen geproduceerd, een ultieme start van onze elektromobiliteitscampagne,” aldus Michael Oeljeklaus, Škoda-bestuurslid voor productie en logistiek. “We gaan nu op volle snelheid door, waarbij de ENYAQ iV en onze twee plug-in hybriden nog maar het begin zijn.” Škoda’s ambitie past ook binnen de bredere Europese ontwikkelingen. Steeds meer fabrikanten zijn actief bezig met het uitzwaaien van modellen met een traditionele verbrandingsmotor, ook onder druk van Europese overheden die werken aan milieudoelen.