Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Voor ID.-modellen Over-the-Air Updates beschikbaar

Voor het updaten van de ID.modellen hoeft de auto niet naar de garage gebracht te worden. De software-updates  voor ID.3, ID.4 en ID.4 GTX worden via mobiele data-overdracht uitgevoerd. De eerste update omvat onder meer een betere omgevingsherkenning en een intuïtievere bediening van infotainmentsysteem, aldus Volkswagen.

Bij de eerste update is de beeldverwerking van de multifunctionele camera aangepast. De ID.-modellen herkennen daardoor sneller motorfietsen en andere weggebruikers dan voorheen. Verder is ook de dynamische grootlichtregeling aangepast. Volgens Volkswagen is de koplampregeling daardoor nauwkeuriger geworden. Volkswagen heeft voor de update onder meer gebruik gemaakt van de feedback die de eerste gebruikers van de ID.-modellen hebben gegeven.

De verwachting is dat er ongeveer elke 12 weken een gratis update gaat komen. De ID.-modellen blijven zo up-to-date en worden steeds beter. In de toekomst wordt het waarschijnlijk zelfs mogelijk om bepaalde diensten zoals Travel Assist tegen betaling te activeren voor een bepaalde periode.