Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

CBR bezig met inhaalslag examens: lange weg te gaan

Nu de coronapandemie zich weer wat lijkt te stabiliseren zijn meer en meer organisaties bezig om weer terug te komen op het gebruikelijke niveau. Ook het CBR is momenteel druk bezig om een inhaalslag te maken. Door de crisis lagen immers onder meer de theorie- en praktijkexamens een tijdje stil, evenals veel andere dienstverlening.

“Het gaat een pittig najaar worden”, zo benadrukt algemeen directeur van het CBR, Alexander Pechtold. De gevolgen van de pandemie zijn groot; er moeten zo’n 600.000 theorie- en praktijkexamens in gehaald worden. Dat komt bovenop de 1,5 miljoen examens die in normale jaren afgenomen worden. Op dit moment kan de wachttijd oplopen tot wel 20 weken. De ambitie is om dit eind dit jaar terug te brengen naar maximaal 1 tot 15 weken. Eind 2022 moet het dan weer mogelijk zijn om binnen zeven weken een praktijkexamen af te leggen.

Voor de theorie-examens hangt de wachttijd af van de drukte per examenlocatie. Om de achterstanden zo snel mogelijk weg te werken zijn deze ook extra geopend op de zaterdag en in de avonden. Het CBR waarschuwt ook voor een vorm van misleiding die hierop inhaakt: er zijn partijen die jongeren proberen te lokken met de belofte dat zij via hen sneller examen kunnen doen. Dit is veelal niet waar; vaak komt het dan voor dat het examen kort ervoor wordt afgezegd.