Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe Suzuki Across: robuuste, ruime en sportieve SUV

Suzuki is afgelopen maand begonnen met de levering van de nieuwe Across. De eerste exemplaren staan inmiddels in de showroom. Suzuki zet met de nieuwe Across hoog in: een zeer uitgebreide standaarduitrusting in een ruime en sportieve SUV met plug-in hybrid aandrijflijn. Nu leverbaar in één uitvoering. Met een vanafprijs van 65.000 euro is natuurlijk de vraag: maakt de Across zijn beloftes ook echt waar in dit zeer competitieve segment?

De nieuwe Suzuki Across kreeg een expressief design mee deze keer. Hij oogt stoer en sportief. Bij het eerste rondje valt op dat hij mooi hoog op de wielen staat (19″ lichtmetalen velgen met zwarte accenten), met brede contrasterende wielkasten en flankelementen die het stoere karakter benadrukken. De sportief ogende, nauwe bi-beam projectiekoplampen met LED-dagrijverlichting flankeren een mooi grote grille en luchthappers aan de zijkant. De hoge daklijn biedt een ruim interieur en de achterkant is wederom hoog opgetrokken voor de bodemvrijheid en om het off-road karakter wat te benadrukken zijn er bodembeschermplaten voor en achter aangebracht.

Ruim en comfortabel
Achter het stuur valt op dat gekozen is voor een stijlvol interieur dat wat behoudend is ten opzichte van wat we vaak zien bij topmodellen. Suzuki kiest de lijn van ruim, comfortabel en met een hoog afwerkingsniveau zonder teveel poespas. De Across komt aangenaam compleet met gemakken zoals stoelverwarming voor en achter en een verwarmd stuurwiel, elektrisch bedienbare ramen voor en achter en een uitgebreid 9″ touchscreen. We waarderen de hogere instap, comfortabele zitpositie en verstelbaarheid van stuur en stoelen. De Across biedt een rustig interieur en een uitstekend zicht rondom. Slimme opbergruimtes her en der in het interieur maken hem een heel praktische reisgenoot voor het hele gezin. Met een bagageruimte van 490 tot maximaal 1.604 liter kom je niets tekort. Handig: een voetsensor bij de bumper laat je de laadklep ‘handsfree’ openen. Hierdoor zijn boodschappen of dergelijke makkelijk in te laden met volle handen. Echt zo’n feature die je later mist op andere auto’s.

Nieuwe aandrijflijn
Suzuki gaf de Across een innovatieve aandrijflijn mee. Met de techniek en prestaties die je mag verwachten van een topmodel SUV. De auto beschikt over een 2,5 liter benzinemotor die de accu oplaadt en de elektromotor ondersteunt bij hogere snelheden. De Across is zoals gezegd een plug-in hybride die dus eenvoudig op te laden is. In dat geval rij je maximaal 75 kilometer volledig elektrisch. Stadse trips verlopen dan ook fluisterstil. De aandrijflijn heeft een totaal vermogen van 306 pk, goed voor een 0-100 in 6 seconden in combinatie met de CVT-automaat. De Across trekt ook een geremde aanhanger tot 1.500 kilo. Over de prestaties valt dus niets te klagen; Suzuki weet een mooie balans te vinden tussen duurzaamheid voor de kortere trips, ondersteund met een verbrandingsmotor voor de langere afstand of wanneer je meer vermogen wenst.

Veilige reisgenoot
Suzuki zet de afgelopen jaren sterk in op veilig weggedrag en een hoog niveau van passieve en actieve veiligheidssystemen. De Across is dan ook geen uitzondering met een 5 sterren EURO-NCAP beoordeling. We kennen de gebruikelijke opties zoals dynamische cruise control, dodehoeksensoren, rijbaanassistent en een botsing-herkenningssysteem. Een parkeerhulp biedt ondersteuning bij het inparkeren van deze maatje-meer SUV. Om veilig weggedrag onder alle omstandigheden te garanderen is de Across ook uitgerust met het innovatieve e-four vierwielaandrijving. Dit biedt niet alleen veilig en voorspelbaar weggedrag op besneeuwde en gladde wegen, maar ook verschillende rijmodi afhankelijk van de weersomstandigheden en batterijstatus. Het systeem maakt de Across ook aardig capabel bij de uitdagender veldritten; de vierwielaandrijving levert zelf een gepast vermogen aan de diverse wielen om alles in de juiste banen te leiden.

Conclusie
De Suzuki Across biedt de features en innovaties die wij mogen verwachten bij een topmodel, met een aandrijflijn die niet teleurstelt qua prestaties en weggedrag. Een ruim en comfortabel interieur maakt het een aangename reisauto zonder te veel afleiding. Ondersteund met Suzuki’s ‘zeven garanties’ mag de koper uitgaan van een premium ervaring die past bij het prijskaartje. De Suzuki Across is nu leverbaar als Style editie vanaf 65.000 euro of als private lease vanaf 949 euro per maand.

Pluspunten
+ Hoog uitrustingsniveau
+ Premium interieurafwerking
+ Ruime veiligheidsfeatures
+ Nette prestaties
+ Suzuki’s 7 garanties

Prijzen
De Suzuki Across is nu leverbaar in één uitvoering, de Style-editie, vanaf 65.000 euro.