Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe Toyota Prius komt uitsluitend als Plug-in Hybrid

De eerste Toyota Prius verscheen in 1997 op de Japanse markt en enkele jaren ook op de Europese markt. Inmiddels is Toyota toe aan de vijfde generatie van de Prius. Deze zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 op de markt komen en uitsluitend als plug-in hybride.

De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Dankzij innovaties is de vijfde generatie de efficiëntste, veiligste en krachtigste Prius. Ook is de CO2-emissie van de nieuwe Prius met 19 g/km (WLTP) lager dan voorheen. Het nieuwe hybridesysteem bestaat uit een 2,0-liter benzinemotor met 148 pk en een nieuw ontwikkelde, 160 pk sterke elektromotor. Samen zorgen die motoren voor een systeemvermogen van 223 pk. Daarmee staat de nieuwe Prius garant voor een krachtigere en responsievere acceleratie dan de huidige plug-in hybride Prius met 122 pk systeemvermogen. Door de ontwikkelingen is het aantal kilometer dat volledig elektrisch afgelegd kan worden met ruim 50 procent vergroot tot 69 kilometer (WLTP).

Ook heeft Toyota het nodige in het interieur van de Prius aangepast. Zo wordt de bestuurdersmodule gevormd door het 7 inch TFT LC-scherm. Deze is direct in het gezichtsveld van de bestuurder geplaatst. Verder wordt de vernieuwde Prius voorzien van meer actieve veiligheidsfuncties dan ooit tevoren.

Nog meer verbeteringen van de vernieuwde Toyota Prius ontdekken? Ga dan naar www.toyota.nl