Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Subsidiepot voor gebruikte elektrische auto’s ook leeg

Op is op en weg is pech: de subsidiepot voor aanschaf van een gebruikte elektrische auto is voor dit jaar leeg. Onlangs liet de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland weten dat er inmiddels meer aanvragen binnen zijn dan er voor dit jaar gehonoreerd kunnen worden.

De Rijksoverheid wil elektrisch rijden graag stimuleren, maar veel particulieren hikken wel aan tegen de relatief hogere aanschafprijs van elektrische auto’s. Ook tweedehandsjes zijn vaak duurder dan auto’s met verbrandingsmotor. Zo ontstond het idee voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Hierbij kon men voor dit jaar 4.000 euro subsidie krijgen voor aanschaf van een nieuwe auto en 2.000 euro voor een occasion. De afgelopen jaren was de regeling al dusdanig populair dat voor 2022 al een ruim vijf keer zo grote pot beschikbaar werd gesteld ten opzichte van afgelopen jaar.

Volgend jaar zal de regeling weer opnieuw geopend worden op 1 januari. Wie tussen nu en 1 januari een elektrische auto koopt heeft pech – deze koopovereenkomsten komen namelijk niet in aanmerking voor de subsidie. Voor volgend jaar is de subsidie voor aanschaf van een nieuwe elektrische auto verlaagd naar 2.950 euro per nieuwe auto, waarmee er budget is voor ruim 22.711 auto’s. De subsidie op gebruikte auto’s blijft 2.000 euro, waarvoor 16.200 auto’s in aanmerking komen.