Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Succesvolle crowdfunding Sono

APELDOORN – Het Duitse bedrijf Sono Motors heeft een bijzondere mijlpaal bereikt waarmee de toekomst van het bedrijf weer wat zekerder is. In vijftig dagen tijd haalden zij maar liefst 53 miljoen euro op.

Sono Motors is een merk dat u ongetwijfeld nog niet kent. Niet verrassend, want zij werken aan hun eerste auto die hopelijk nu wat sneller op de markt komt. In 2018 schreven wij hier al over het prototype van hun Sion, een auto voorzien van zonnepanelen.

Verder investeren
De ontwikkeling van een nieuwe high-tech auto is niet eenvoudig, laat staan goedkoop. Sono Motors stond dan ook voor de keuze: laten we investeerders toe die mogelijk aan de haal gaan met de kostbare innovaties van het merk, of kiest men voor een alternatieve financiering? Het bedrijf begon toen met een crowdfundingactie, waarbij enthousiastelingen het merk steunen met kleinere donaties. Dit leverde dus maar liefst 53 miljoen euro op.

De auto
De Sono Motors Sion is een compacte auto voorzien van 248 zonnepanelen, geïntegreerd in de carosserie. Gedurende de dag kan de auto zichzelf opladen met zonlicht op een gemiddelde dag in Duitsland dan zo’n 34 kilometer aan actieradius op zou leveren. Daarnaast kan de Sion traditioneel opladen via een stekker. Met een volle accu is het bereik dan 255 kilometer.

Planning
Sono Motors heeft een uitgebreid plan om de auto op de markt te brengen. Men zit nu in de laatste ontwerpfase. Hierna start het traject van onderdelen fabriceren en toewerken naar een productieproces. In september 2021 rollen dan de eerste auto’s van de band in Trollhättan, met de start van seriematige productie van de Sion in 2022.