Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De motor wint aan populariteit

APELDOORN – De motorfiets was nog nooit zo populair in Nederland. Op 31 december vorig jaar was er een recordaantal van 746.755 geregistreerde motoren in ons land.

Het totale aantal motoren is een absoluut record en een verdubbeling ten opzichte van het aantal motoren in 1997. Vorig jaar kwamen er in totaal 14.014 motorfietsen bij.

Populaire merken
BMW was het afgelopen jaar het populairste merk voor nieuwe motorfietsen met 2.302 verkochte exemplaren. Gevolgd door Yamaha (2.179 stuks) en Kawasaki (1.918 stuks). Honda verkocht 1.278 stuks en met KTM (1.258 verkocht) was de top vijf compleet.

Regionale verschillen
Bijna de helft van alle nieuwe motoren werden gekocht in Zuid-Holland en Noord-Holland. Een mogelijke verklaring is dat veel mensen in de randstad de motorfiets als een steeds serieuzer alternatief zien voor hun mobiliteitsbehoefte. De branche speelt er actief op in; comfortabele modellen die geschikt zijn voor dagelijks woon-werkverkeer blijken geliefd. Ook de relatief milde winters, vroege voorjaar en warme zomers droegen ongetwijfeld bij aan de verkoopaantallen. Hoewel de échte motorfanaat natuurlijk ook bij wat uitdagender omstandigheden de weg op gaat.

Ook occasions
De groeiende populariteit van de motor is niet alleen merkbaar bij de nieuw geregistreerde modellen. Ook de verkoop van gebruikte motorfietsen zag een record. Zo werden vorig jaar 47.053 gebruikte motoren verkocht bij bedrijven en 76.841 motoren door particulieren. Motorrijders kiezen er wel vaker voor om via een dealer een gebruikt model aan te schaffen. Honda was het populairste merk bij de occasions, gevolgd door Yamaha en BMW.