Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Tesla probeert Europese markt verder te veroveren

DEVENTER – Tesla is een autofabrikant die alleen maar elektrische auto’s produceert. Nu de elektrische auto steeds meer in opkomst is en steeds meer fabrikanten met modellen komen, probeert Tesla een groter marktaandeel naar zich toe te trekken.

Zo voerde Tesla onlangs grote prijsverlaging door. Zo werd de prijs van Model X Ludicrous Performance met € 56.500 verlaagd tot € 102.700. Ook de Model S Ludicrous Performance wordt nu veel goedkoper op de markt gebracht. Dit model is nu te koop voor € 98.300,-. Eerder was dit € 150.000,-.

Nieuw model
Niet alleen zet Tesla prijsverlagingen in om een groter afzetmarkt te krijgen. Ook heeft Tesla een nieuw model: Model 3. Door de RDW is Model 3 inmiddels goedgekeurd en mag de Europese wegen op. De goedkoopste variant is de Model 3 Long Range, die nu een prijskaartje heeft van € 55.600,-. Het bereik van Model 3 is zo’n 530 kilometer, heeft een topsnelheid van 250 km/h en is zo krachtig dat u van 0 naar 100 km/h kunt gaan in slechts 3,5 seconden.

Gevolgen
Om de prijsverlaging door te kunnen voeren, moeten er wel offers gebracht worden. Zo is er gesneden in het werknemersbestand, maar ook verschuift de verkoop richting internet en dus niet meer of minder in fysieke winkels. Op www.tesla.com vindt u alle informatie over de prijzen en specificaties van de diverse modellen van Tesla.