Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Vakgarage Wolves sluit zich aan bij Duurzaam Repareren

RIJSSEN – Kranten, websites, seminars en televisieprogramma’s, ze staan er bol van: MVO en duurzaamheid. Meer en meer is er de bewustwording dat we verstandig moeten omgaan met onze wereld. En ja, ook autobedrijven dienen serieus werk te maken van duurzaamheid.

De vraag naar duurzaamheid in de automotive industrie neemt steeds meer toe vanwege dat verhoogde maatschappelijke bewustzijn. Niet alleen consumenten hebben een groter wordende behoefte aan duurzaamheid, ook overheid, brancheorganisaties, leasemaatschappijen, banken, energieleveranciers en allerhande andere organisaties trachten een impuls te geven aan duurzaamheid. Kortom, MVO is een steeds belangrijkere voorwaarde om zaken te doen zowel binnen de Business-to-Business als in de Business-to-Consumer markt. Bijna alle autofabrikanten hebben tegenwoordig groene labels wat betreft hun merken en modellen. Echter zijn er nog maar weinig lokale autobedrijven die duurzaamheid opgenomen en vastgelegd hebben in het DNA van hun organisatie. Ook wij hebben te maken met groeiende klantengroepen die duurzaamheid steeds belangrijker vinden.

Duurzaam repareren
Om te anticiperen op deze ontwikkeling in de markt heeft Vakgarage Wolves ervoor gekozen om een samenwerking met Stichting Duurzaam Repareren (www.duurzaamrepareren.nl) aan te gaan. Duurzaam Repareren certificeert bedrijven in de automotive op gebied van duurzaamheid. Zij beheert een certificatieprogramma dat gebaseerd is op een Product Markt Combinatie. Zo bepaalt niet de stichting de duurzaamheidseisen waaraan de bedrijven moeten voldoen, maar het College van Deskundigen. In dit college zitten de klanten van het autobedrijf zoals leasemaatschappijen en fleetowners en de ANWB (voorzitter) namens de particuliere autobezitter. Er wordt gestreefd naar de meest groene oplossingen die economisch haalbaar zijn. Dit blijkt in de praktijk geen tegenstrijdigheid. Want duurzaamheid heeft niets, maar dan ook niets met ‘duur’ te maken, in tegendeel zelfs.