Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volkswagen laat u kennismaken met de Golf GTI, GTD en GTE

De Volkswagen Golf is altijd al een populair model geweest en met de komst van de Golf GTI, GTE en GTD is de kans klein dat de populariteit gaat afnemen.

De Volkswagen Golf die later dit jaar op de Nederlandse markt komt heeft een aantal opvallende kenmerken. Alleen al aan de voorzijde van de auto springen de grille met honingraatmotief, mistlampen die de vorm van een ‘X’ hebben en de dagrijverlichting over de volle breedte in het oog. Aan de achterzijde lijken de GTI, GTE en GTD heel erg op elkaar, maar de grote uitlaatpijpen links en rechts verraden direct dat het een GTI is. Wanneer er een dubbele uitlaat zichtbaar is, dan betreft het een GTD, Ziet u geen uitlaten dan ziet u de achterkant van de GTE

Aandrijving
De Golf GTI is uitgerust met een 2.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 245 pk en deze wordt standaard geleverd met een handgeschakelde 6-bak. De plug-in hybride van het trio, de Golf GTE, wordt aangedreven met een 1.4 TSI benzinemotor met 150 pk en een elektromotor van 85 kW. Dat geeft een totaal vermogen van 245 pk en deze is alleen leverbaar met een zestraps DSG-automaat. Als laatste is er nog een dieseluitvoering, de Golf GTD. Deze heeft onder de motorkap een 2.0 TDI-motor die 200 pk levert. Ook de Volkswagen Golf GTD wordt, evenals de GTE, met DSG-automaat geleverd, maar dan weleen zeventraps.

Interieur
Het interieur van de Volkswagen Golf GTI, GTD en GTE doet misschien wat futuristisch aan met de grote digitale schermen en het ontbreken van echte knoppen. Maar het biedt u precies wat u nodig heeft op een overzichtelijke manier. En voor de sfeerverlichting kunt u uit maar liefst 30 verschillende kleuren kiezen.

Via www.volkswagen.nl blijft u op de hoogte van het trio.