Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volledig nieuwe Ford Mustang onthuld

Onlangs heeft Ford de nieuwe Mustang onthuld. Deze sportcoupé heeft een compleet nieuwe digitale cockpit, een nieuwe V8-motor en een scherpere styling, waarbij elke variant een unieke neuspartij heeft.

Ford geeft aan dat dankzij de opgewaardeerde hardware, software en afstelling de atletische talenten van de Mustang naar nieuwe hoogten getild zijn. De Coupé en Convertible hebben een nieuwe Gen IV 5,0-liter V8-motor met een nog betere respons en betere prestaties dan voorheen. De Mustang GT heeft een nieuw luchtinductiesysteem met dubbele luchtinlaat en dubbel gasklephuis, die inductieverliezen tot een minimum beperken en een hogere stroomsnelheid van de lucht mogelijk maken.
De bestuurder kan kiezen uit zes interactieve en configureerbare Drive Modes, waarmee de prestaties onder allerlei omstandigheden worden geoptimaliseerd: Normal, Sport, Slippery, Drag, Track en een configureerbaar programma met meerdere profielen, dat geheel op de individuele voorkeuren van de bestuurder kan worden afgestemd.
De Mustang GT wordt naar keuze geleverd met Fords 10-trapsautomaat of met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het standaard Performance Pack bestaat uit 19-inch lichtmetalen velgen, een limited-slip sportdifferentieel voor een betere tractie, 19-inch Brembo-remmen en een Active Valve Exhaust dat voor elk rijscenario een passend motorgeluid te bieden heeft.
Ook de cockpit is vernieuwd. De cockpit is geheel gericht op de bestuurder en combineert het beste uit het verleden, het heden en de toekomst. De traditionele dubbele boogvorm in het bovenste paneel van het dashboard is verdwenen om zo ruimte te creëren voor een vloeiend gevormde middenconsole. Achter het stuur is een digitaal instrumentenpaneel van 12,4-inch geplaatst. Dit kan in verschillende lay-outs worden geconfigureerd en omvat nieuwe, geheel op de wensen van de bestuurder af te stemmen clusters voor de Drive Modes.
De Mustang Convertible zet zijn nalatenschap voort met een maximale openluchtervaring. De geïsoleerde, dubbellaags softtop opent en sluit met een enkele beweging van de vinger via de centrale schakelaar. Het compacte ontwerp van het dak en de onafhankelijke achterwielophanging dragen bij aan de grote bagageruimte.
De volledig nieuwe Mustang wordt leverbaar in 12 verschillende kleuren, waarvan drie nieuwe opvallende lakken – Blue Ember, Vapor Blue en Yellow Splash. Er is de keuze uit zwarte en rode Brembo-remklauwen, die zijn voorzien van het Mustang-logo.