Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Comeback van GSe als submerk voor sportieve Opel-modellen

Opel Manta GSe ElektroMOD

GSe keert terug bij Opel. In het verleden stonden de letters GSe voor ‘Grand Sport Einspritzung’ (Grand Sport Injection), maar bij de nieuwe GSe staat de afkorting voor Grand Sport electric. GSe wordt dan ook het submerk van Opel voor sportieve, geëlektrificeerde modellen.

Florian Huettl, CEO van Opel: “Ik ben erg blij dat ik kan aankondigen dat GSe in de nabije toekomst terugkeert als ons submerk voor sportieve modellen in de topklasse. We hebben ons opnieuw laten inspireren door ons rijke erfgoed – zoals we dat ook hebben gedaan voor ons nieuwe, geprezen en gedurfde design – en er een moderne draai aan gegeven. In de toekomst zal het label GSe niet alleen staan voor dynamische, comfortabel rijdende auto’s, maar ook voor ‘Grand Sport electric’, volledig in lijn met onze ambitieuze plannen om een volledig elektrisch merk te worden.”
Behalve op sportieve looks mogen toekomstige GSe-klanten zich ook verheugen op een chassis dat garant staat voor rijplezier. De GSe-modellen zullen dit combineren met de mogelijkheid om emissievrij te rijden.
Onlangs presenteerde Opel de Manta GSe, een moderne versie van de Manta uit 1970. Hij toont aan hoe tijdloos de lijnen uit 1970 zijn en nog steeds passen in de designfilosofie van Opel. De moderne interpretatie heeft geresulteerd in een krachtig voorkomen. De Manta GSe is ook een eerbetoon aan de Manta A die de inspiratie vormde voor het design van Opels merkgezicht met de Opel Vizor.