Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe topuitvoering voor Toyota Yaris Cross: GR Sport

De Toyota Yaris Cross heeft een nieuwe topuitvoering: de Yaris Cross GR Sport. Deze heeft een exclusief sportief exterieur én interieur. Ook is het onderstel door de experts van Gazoo Racing onder handen genomen.

De Yaris Cross GR Sport is herkenbaar aan de gepolijste 18-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen, de GR-badges en de kleur Dynamic Grey, de kenmerkende kleur van de GR Sport. Verder heeft Toyota een nieuwe achterdiffusor en voorgrille met een exclusief “hot stamp” pianozwart patroon toegevoegd.
Ook aan het interieur is te zien dat het een Yaris Cross GR Sport is. De sportstoelen voorin voorzien van nieuwe grijze bekleding met rode stiksels. Op het stuur en de versnellingskeuzehendel komen deze rode stiksels weer terug. In het interieur is ook op verschillende plekken, zoals op de voorste hoofdsteunen en de startknop, het GR-logo weer zichtbaar. Verder zijn in de deuren en het instrumentenpaneel GR Sport-specifieke gunmetal-kleurige inzetstukken aangebracht.
De Yaris Cross GR Sport is niet alleen qua uiterlijk veranderd. De Yaris Cross heeft met het GA-B-platform een laag zwaartepunt, een zeer stijve carrosserie en een uitgebalanceerde chassis. Volgens Toyota is dit een bewezen basis voor dynamisch rijgedrag. Door het opnieuw afstemmen van de ophanging krijgt de bestuurder een beter stuurgevoel en helt de auto minder over.
De Toyota Yaris Cross GR Sport heeft een rijke standaarduitrusting. Zo heeft deze uitvoering onder ander verwarmde voorstoelen, dual-zone climate control, privacy glass achter, een 9 inch groot scherm voor multimedia en navigatie en Toyota T-Mate: het uitgebreide pakket aan actieve veiligheids- en rijhulpfuncties.
Een efficiënte driecilinder 1.5-liter Hybrid-motor zorgt voor de aandrijving van de Yaris Cross GR Sport. Deze motor behaalt een hoog thermisch rendement van 40 procent. De CO2– en verbruikscijfers van de Yaris Cross GR Sport zijn naar verwachting vergelijkbaar met die van de Yaris Cross Adventure.
Vanaf dit najaar is de Yaris Cross GR SPORT te bestellen.