Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

100 jaar comfort van Citroën

APELDOORN – Het Franse automerk Citroën kent een lange geschiedenis. In 1919 werd het model Type A geproduceerd. De eerste aan de lopende band geproduceerde auto. Een model voor vier personen met een motor van 10 pk. Nu klinkt dat lachwekkend, maar dat was het begin van 100 jaar Citroën en van dat jubileum kunt u profiteren!

Vanwege het 100 jarig-jubileum heeft Citroën ‘Origins Collector’s Edition’-modellen van de C1, C3, C3 Aircross SUV, C4 cactus en de Grand C4 Spacetourer op de markt gebracht. Deze Origins hebben karakteristieken van bijvoorbeeld de 2CV, maar natuurlijk wel in een eigentijds jasje. Elk model verwijst naar één van de successen van Citroën. Zo staat de C3 voor personalisatie die ook al mogelijk was bij ‘La Traction Avant’, een model uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Deze modellen zijn nu verkrijgbaar met een jubileumvoordeel oplopend tot maximaal € 2.500.

Kenmerken
De Origins zijn onderscheidend ten opzichte van de andere modellen door bijvoorbeeld de gevlamd grijze stoelbekleding met goudkleurige sierstiksels en ‘Origins’-badge. Deze stiksel komen ook weer terug in het dashboardpaneel van de C3. Verder zijn de “Origins’ voorzien van speciale matten voor- en achterin de auto.

De collectie
Voor foto’s, afmetingen, maximumsnelheid en alle wetenswaardigheden van door Citroën geproduceerde auto’s in de afgelopen 100 jaar gaat u naar www.citroenorigins.nl. Voor de auto’s van nu gaat u naar uw dealer: Auto Palace Citroën Apeldoorn aan de Laan van de Dierenriem 38.