Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Al 40 jaar een icoon: de G-Klasse

19C0475_152

APELDOORN – De Mercedes-Benz G-Klasse is al veertig jaar de maatstaf in het terreinwagensegment en al twintig jaar lang biedt de AMG-variant een extra portie performance.

Daarmee is de G-Klasse verreweg het langst bestaande personenwagenmodel uit de geschiedenis van Mercedes-Benz en de oervader van alle SUV’s met de ster. Ter gelegenheid van dit jubileum kunnen G-Klasse fans zich verheugen op maar liefst vier hoogtepunten. Ten eerste: drie aantrekkelijke speciale modellen onder de naam STRONGER THAN TIME. Ten tweede: optioneel is het speciale model exclusief leverbaar als G 400 d (brandstofverbruik gecombineerd: 9,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 253 g/km) met de krachtigste variant van de efficiënte zes-in-lijn dieselmotor. Ten derde: het nieuwe individualiseringsprogramma G manufaktur, waarmee klanten hun eigen persoonlijke G-Klasse kunnen samenstellen. En ten vierde: het nieuwe G-Klasse Experience Center in de buurt van de fabriek in het Oostenrijkse Graz waar de G-Klasse wordt geproduceerd en waar klanten uit de hele wereld de indrukwekkende vaardigheden van het offroad-icoon in extreem terrein kunnen testen.

Revolutionair
“Veertig jaar geleden was de combinatie van on- en offroad-eigenschappen revolutionair. De huidige G-Klasse zet deze traditie voort. De technologische topprestaties vormen vandaag de dag de basis voor de status van de G-Klasse als icoon”, aldus Dr. Gunnar Güthenke, Hoofd Mercedes-Benz G-Klasse. “We zetten deze uitzonderlijke status kracht bij met veel highlights voor onze klanten en fans. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor de G-Klasse nog maar het begin is.” Wat in het begin van de jaren zeventig begon met een samenwerkingsovereenkomst tussen het toenmalige Daimler-Benz AG en Steyr-Daimler-Puch uit de Oostenrijkse stad Graz, is uitgegroeid tot een uniek stukje autogeschiedenis. Het concept van de nieuwe terreinwagen was op zich al ongewoon: het model combineert een onovertroffen terreinvaardigheid met uitstekende rijeigenschappen op de weg en maximale veiligheid. Ook vierwielaandrijving en sperdifferentiëlen met een 100% sperwerking maken sinds die tijd deel uit van de ‘G’, net als het robuuste ladderchassis. Door de jaren heen werden nog vele bijzondere modellen uitgebracht met verdere innovaties en doorontwikkeling.

Bijzondere edities
De drie STRONGER THAN TIME Editions ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de G-Klasse zijn leverbaar in twee motorvarianten. De krachtigste variant van de efficiënte zes-in-lijn dieselmotor OM 656 zorgt voor de aandrijving van de G 400 d. Met een vermogen van 243 kW/330 pk en een indrukwekkend maximumkoppel van 700 Nm bij 3.400-4.600 t/min biedt deze topmotor maximaal rijplezier. De speciale edities zijn ook leverbaar als G 500. Bij deze uitvoering zorgt een krachtige 4,0 liter V8-benzinemotor met hoog vermogen voor de aandrijving. De biturbo produceert een vermogen van 310 kW/422 pk en een maximumkoppel van 610 Nm bij 2.000-4.750 t/min. De speciale modellen ter gelegenheid van het jubileum van de G Klasse zijn uitgevoerd als AMG Line, spatschermverbreders, AMG designelementen in de bumpers en stootlijsten op de flanken, remklauwen met opschrift ‘Mercedes-Benz’ en, in het geval van de G 500, ook een sportuitlaat. In het interieur valt het stuurwiel met afgevlakte onderzijde op. Dankzij het rvs exterieurpakket zijn de treeplanken, de reservewielhouder, de instaplijsten en de laaddrempelbescherming aan de achterzijde van zeer hoge kwaliteit.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de bijzondere G-klasse modellen op www.mercedes-benz.nl