Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Verkoopsucces voor Lamborghini

DEVENTER – De economie draait wereldwijd op volle toeren. Ook de verkoop van meer luxe auto’s voor de liefhebber zit wereldwijd in de lift. Zo heeft Lamborghini een spectaculair eerste halfjaar van 2019 achter de rug.

Het Italiaanse merk met de stier presenteerde begin deze maand de verkoopcijfers over het eerste halfjaar van 2019. Ongetwijfeld werd er ergens op het hoofdkantoor een fles champagne open getrokken, want in zes maanden tijd wist Lamborghini ruim 4.533 auto’s aan de man te brengen. Dit is opmerkelijk, omdat dit meer auto’s zijn dan Lamborghini in héél 2017 verkocht.

Afzetmarkt
Het succes van Lamborghini verschilt wel van markt tot markt. Zo verdubbelde de verkoop in Azië en in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika steeg dit met 67 procent. In de Verenigde Staten stegen de verkopen met 128 procent.

Bestseller
Hoewel de meeste lezers bij Lamborghini ongetwijfeld direct denken aan de supersnelle, strakke sportwagens zoals de Huracan en Aventador, verkocht het merk juist de meeste exemplaren van de Urus. Bijna 2.700 stuks, tegenover 1.211 Huracans en 649 Aventadors.

Urus
De Urus is een vreemde eend in de bijt tussen de supersportwagens; hij combineert de kracht van een sportwagen met het praktische van een SUV. Hij heeft wel het onmiskenbare Lamborghini-DNA met een kenmerkend silhouet. Lamborghini schonk veel aandacht van het dynamische rijgedrag en prikkelende prestaties. Hoewel Lamborghini zoals u wellicht weet ooit begon met het maken van trekkers voor de landbouw, was het doel toch zeker niet om terug te gaan naar dit rijgedrag. De Urus kreeg Lamborghini’s kenmerkende motorgeluid dankzij de V8 Bi-turbo met ruim 650 pk. De sterkste vermogen-tot-gewicht verhouding van alle huidige SUV’s op de markt. De Urus kreeg een fraai design waar we in de neus hints van de Aventador herkennen. Aan boord is het luxe wat de klok slaat; vakmanschap en veel handwerken maken het interieur bijzonder stijlvol. Met uiteraard de moderne features die de veeleisende koper mag verwachten. Met een prijs rond de 300.000 euro kunnen we het niet een koopje noemen, maar duidelijk is wel dat de gewaagde introductie van de sportwagen-SUV het merk geen windeieren heeft gelegd.