Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Autocity AVK: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Als bedrijf kun je steeds een goede bijdrage leveren aan het opleiden van goede vakmensen. Wij zijn dan ook een gecertificeerd bedrijf waar leerlingen hun stageperiode kunnen invullen voor hun opleiding in het mooie autovak.

Naast deze stageplaatsen die wij beschikbaar stellen hebben wij als bedrijf ook altijd jonge schoolgaande kinderen die op zaterdag of door de week graag een zakcentje verdienden door bijvoorbeeld de auto’s te wassen, het schoonhouden van onze werkplaats en lichte werkzaamheden uitvoeren in onze organisatie. Belangrijk is vaak de instelling en mentaliteit van deze jonge leerlingen. Waar heeft hun wiegje gestaan en wat hebben ze van huis uit meegekregen.

De echte aanpakkers en doorzetters zie je jaren later vaak ook terug en ze vertellen dan vaak over hun gevolgde opleidingen of de werkzaamheden die ze dan doen. Mooi om te zien en te horen wat ze hebben bereikt. Bij de een is een kinderhand gauw gevuld en de ander heeft het maximale uit zijn opleidingen gehaald. De een heeft het geluk dat er warmte en steun van de ouders is en dat ze hierdoor een extra motivatie hebben om iets te bereiken. En de andere stageloper heeft de pech dat er weinig tot geen ondersteuning is van huis uit. Deze kinderen kunnen maar zo het kind van de rekening worden en halen helaas niet het maximale uit hun mogelijkheden; omdat ze niet de juiste ondersteuning krijgen of er zelf met de pet naar hebben gegooid.

De schoolkeuzes en opleidingen zijn vaak ook afhankelijk van de mogelijkheden die een gezin heeft om hun kind te laten studeren en juist dat vindt ik zorgelijk. Ieder kind verdient dezelfde kansen zonder zichzelf in grote schulden te steken om de juiste studie te kunnen volgen. Daar ligt een taak voor de overheid en de gemeenschap. Nu wil ik niet negatief zijn want deze instanties doen ook wel goed werk hoor. Denk maar eens aan gezinnen die het moeilijk hebben maar toch ondersteund worden.

In de afgelopen vakantie hebben wij als bedrijf in goede samenwerking met de voedselbank 25 kinderen een VIP-vakantiedag aangeboden naar het Avonturenpark in Hellendoorn en een afsluitend superbuffet bij Woody’s op de Holterberg. Met een luxe touringcar van TCR uit Raalte werden de kinderen en vrijwilligers keurig op de plaats van bestemming gebracht. Kinderen die anders thuis waren gebleven hebben we toch nog een vakantiegevoel kunnen geven. Maar deze kinderen verdienen ook een ondersteuning bij hun ontwikkeling voor hun toekomst. Daarom denk ik dat het heel belangrijk is dat het MKB en de aangesloten bedrijven zich de komende jaren in gaan zetten om deze kinderen te helpen om ook een mooie plek te vinden op de arbeidsmarkt. Motiveer de jeugd en je zult zien dat het allemaal nog niet zo slecht is. Geef ze een kans en help de goedwillende kinderen; als ondernemer en als mens geeft je dat een heel goed gevoel.

Groeten René Temmink