Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Column: Wie werkt maakt fouten

Dit gezegde kent iedereen wel: wie werkt maakt fouten. Fouten maken is ook niet erg, maar soms wel irritant, vervelend of pijnlijk. Vaak ligt het eraan welke fout er gemaakt wordt. Is dit iets op het gebied van de gezondheid, dan is dit heel erg en vaak heel vervelend of pijnlijk. Zeker als het heel grote gevolgen heeft. Velen van u kennen wel zo’n voorval of hebben hier wel eens verhalen over gehoord. Ik heb zelf heel veel vertrouwen en respect voor de mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en weet ook dat de werkdruk vaak te hoog is, waardoor er wel eens iets mis gaat. Blijft echter altijd vervelend en pijnlijk.

Waar ik me vaak meer over verbaas, zijn de fouten die onnodig zijn door ondeskundig handelen, verkeerde berekeningen, vreemd graaigedrag, politieke dwalingen of ongepast gedrag, gemakkelijk geld uitgeven wat toch niet van jezelf is, maar van de overheid.

We kunnen allemaal dit soort zaken wel noemen of benoemen. Zomaar een paar voorbeelden: de grote hoeveelheden euro`s die naar de Viking gaan, de kosten van vele gemeentelijke bouwwerken in Nederland, de Noord-Zuidlijn, betaald voetbalorganisaties die hun huiswerk niet goed gemaakt hebben, de strijd om het formule 1 circus binnen te halen. Hier gaat belastinggeld naartoe waar menig Nederlander boos om wordt en waarbij er irritatie ontstaat.

De laatste verkiezingsuitslag laat dit volgens mij ook zien. Nederland stemt soms uit onvrede. Wat zal de burger en MKB-ondernemer nu weer boven het hoofd hangen? De politiek roept alweer dat ze euro`s te kort komen voor o.a. het klimaat. Maar moeten wij weer voorop lopen? De autobranche is al jaren de grote melkkoe en kijk nu eens wat er weer gebeurt. De brandstofprijzen zijn fors gestegen, de BPM belachelijk hoog en het resultaat is volgens sommige in de politiek 0.000007 %. Onzin om hier zo veel voor te betalen, omdat andere landen alle regels aan de laars lappen en wij als superklein landje weer voorop willen lopen. Natuurlijk moet er iets gebeuren, maar overheid, luister naar de burgers en de MKB-ers. Pak de criminelen aan die lopen te sjoemelen met de techniek, zoals de grote autofabrikanten dat hebben gedaan. En straf ze niet alleen met geld, want daar raak je ze niet mee. Alle topmensen moet je persoonlijk aanpakken, immers ze doen dit bewust en hebben zichzelf al lang verrijkt. Bewust fouten maken en de boel bedonderen. Direct aanpakken en niet als het te laat is. Vaak zie je dan: als het kalf verdronken is dempt men de put.