Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Dacia onthult nieuwe Spring Extreme 

De Dacia Spring is nog een relatief nieuw model van Dacia. Pas in 2021 introduceerde Dacia het model, in 2022 kreeg het model een facelift en nu in 2023 introduceert Dacia de Spring Extreme. Deze uitvoering is voorzien van een elektromotor met 65 pk. Dacia verwacht dat de levering in de zomer van dit jaar van start gaan. 

Bij de marktintroductie kwam de Spring in de uitvoeringen Essential en Expression op de de markt. Zo’n 80 procent van de kopers koos voor de Expression-uitvoering. Deze wordt door Dacia dit jaar vervangen door de Extreme. Daar waar de Expression een elektromotor van 45 pk heeft, krijgt de nieuwe Extreme een krachtigere motor met 65 pk.

De Extreme onderscheidt zich verder door onder andere de nieuwe kleur Bleu Ardoise, een koperkleurige afwerking van dakrails en andere sierelementen. De koperkleur is onder meer terug te vinden in de zijspiegelkappen en het Dacia-logo op de achterklep. Ook in het interieur. Zo hebben de stiksels van de stoelbekleding een koperkleur.

Zowel de onderste deurbescherming, de dorpels en de voorste rubberen vloermatten zijn voorzien van topografische patronen, zoals Dacia het zelf omschrijft. Het patroon lijkt op de hoogtelijnen op een kaart van bijvoorbeeld een gebergte.

Naast de aanpassingen aan het uiterlijk van de Spring is ook de aandrijving door Dacia onder handen genomen. De nieuwe Spring Extreme heeft namelijk een nieuwe elektromotor van 65pk en een nieuwe transmissie. Ondanks het hogere vermogen is de actieradius niet veel veranderd. De Essential had een actieradius van 230 km (WLTP) en de Expression 220 km (WLPT Mixed-testcyclus).

Dacia geeft aan dat uit gegevens verzameld via connected diensten van Dacia blijkt dat de vijfdeurs hatchback in het A-segment voldoet aan de behoeften van klanten. De dagelijkse afstand tussen woon-werk bedraagt gemiddeld 31 kilometer met een gemiddelde snelheid van 26 km/u en in 75 procent van de gevallen wordt een Spring thuis opgeladen in gemiddeld 3,5 uur

Inmiddels zijn de orderboeken voor de nieuwe Dacia Spring 65 Extreme in Nederland geopend. De levering van de Spring Extreme start naar verwachting deze zomer. De nieuwe Dacia Spring Extreme is leverbaar vanaf 23.400 euro. Voor de Dacia Spring Essential beginnen de prijzen bij 21.750 euro. Beide modellen komen in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). In 2023 is de hoogte van deze subsidie bij zowel koop als private lease 2.950 euro.