Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst: de Hyundai Tucson hybrids!

De nieuwste generatie van de Hyundai Tucson staat sinds afgelopen maand te schitteren in de showroom. Een naam met een lange geschiedenis; de Tucson verscheen in 2004 voor het eerst op de markt. De nieuwste generatie zet sterk in op duurzaamheid, innovatie en gebruiksgemak. Met een mild-hybrid, hybrid en plug-in hybrid is één ding zeker: het is de duurzaamste Tucson ooit!

De nieuwe Hyundai Tucson zal men in ieder geval niet verwarren voor de vorige generatie. Hyundai koos namelijk voor een volledig nieuw vooruitstrevend design. Geïnspireerd op de conceptauto Vision T SUV uit 2019. Scherpe lijnen geven hem een futuristisch uiterlijk. Wat gelijk opvalt is de bijzondere grille die overloopt in de verlichting, die overdag onzichtbaar is dankzij het gebruikte design. Een gedurfd lijnenspel aan de zijkant geeft hem een dynamische uitstraling. Een mooi brede LED-achterlichtpartij complimenteert het sportieve design.

Mooi interieur
De nieuwe Tucson is iets groter en breder, wat zich ook vertaalt in een aangenaam ruim interieur. Achterpassagiers hebben wat meer beenruimte en ook de bagageruimte groeide iets, naar 620 liter met de achterbank in de normale positie tot ruim 1.799 liter neergeklapt. Het interieur heeft een gevoel van openheid, met een design dat goed aansluit bij het moderne uiterlijk. Hyundai koos voor sensuele vormen en gebruik van zachte materialen, die hem een premium en comfortabel gevoel geven. Hyundai gaf de nieuwe Tucson een mooi digitaal instrumentarium mee, compleet met een opvallend design stuurwiel. Kopers kunnen kiezen voor mooie opties zoals een panoramisch zonnedak, uitgebreide sfeerverlichting en uiteraard de nodige kleurcombinaties.

Nieuwe aandrijflijnen

De Hyundai Tucson is leverbaar als mild-hybrid, plug-in hybrid en hybrid. De mild-hybrid combineert de startmotor en dynamo voor een zuiniger verbruik in combinatie met de 1.6 T-GDI benzinemotor. Voor onze test reden we met de hybrid; deze combineert een 1.6 liter verbrandingsmotor met een 44,2 kW elektromotor, samen goed voor 230 pk vermogen en 350 Nm koppel. Deze aandrijflijn is de krachtigste in het nieuwe Tucson-gamma. De plug-in hybrid voegt opladen via het stopcontact toe, maar is verder identiek. De hybrid is, zo benadrukt Hyundai, niet slechts een evolutie van zijn voorganger. Een accu van 1,49 kWh slaat de elektriciteit op die tijdens het remmen opgewekt wordt. Deze elektriciteit kan dan gebruikt worden voor het fluisterstil elektrisch rijden bij lage snelheden of het bijschakelen van de elektromotor wanneer optimale prestaties gewenst zijn. De Tucson Hybrid kiest dus zelf voor de beste energiestroom, afhankelijk van het benodigde vermogen. Dit kan de verbrandingsmotor zijn, elektromotor of beide tegelijk. Hyundai biedt met het nieuwe platform een optimaal rijgenot; een mooie toevoeging zijn de schakelpaddels achter het stuur. In de Sport-modus kan men dan zelf schakelen. Wanneer we dit overlaten aan Hyundai’s CVVD-systeem optimaliseert dit de balans tussen prestaties en verbruik. Dankzij Hyundai’s 8 jaar garantie op de batterij maakt u veel duurzame, zorgeloze kilometers met de nieuwe Tucson Hybrid.

Innovatieve SUV
Hyundai voorziet de nieuwe Tucson ook van de nodige comfort-features. Zo biedt de nieuwe Multi-Air Mode van de klimaatbeheersing een optimale afstelling voor zowel bestuurder, passagier voor als achterpassagiers. Zo kan iedereen genieten van het gewenste comfort. Een andere mooie feature is de slimme achterklep die automatisch open gaat wanneer de smart key drie seconden in de buurt is. Handig voor inladen met volle handen. Connectiviteit kreeg ook de nodige aandacht, zo beschikt het infotainmentsysteem over uitgebreide opties waaronder Hyundai Bluelink. De auto is hiermee via een smartphone te bedienen, maar ook navigatie met nauwkeurige verkeersinformatie en ‘laatste mijl’ navigatie via de smartphone buiten de auto is naadloos geïntegreerd.

Veilige reisgenoot
De Tucson heeft één van de meest uitgebreide veiligheidspakketten in zijn klasse. Talrijke rijassistenten zijn hierin opgenomen, waaronder een vernieuwd airbagsysteem met zevende airbag tussen de voorstoelen, die voorkomt dat inzittenden tegen elkaar botsen bij zijdelingse aanrijdingen. Verder zijn er de nodige opties voor slim afstand houden en slimme cruise control op de weg, automatisch remmen en meer. Eén van de meer innovatieve opties is safe exit warning: het waarschuwt wanneer er iets langs de auto passeert, zodat je weet wanneer je veilig uit kunt stappen. Zeker veilig met kinderen.

Uitvoeringen
De Hyundai Tucson Hybrid is leverbaar vanaf 37.995 euro in de i-Motion uitvoering. De Comfort uitvoering, vanaf 40.995 euro, voegt onder mee cruise control en verwarmbare stoelen toe. De Comfort Smart uitvoering begint bij 41.995 euro en voegt onder meer een premium KRELL-audiosysteem toe evenals de automatische achterklep. De Premium uitvoering begint bij 44.995 euro, met onder meer remote smart parking en elektrisch verstelbare voorstoelen. De meest complete Premium Sky uitvoering staat klaar vanaf 46.295 euro. Deze voegt het panoramisch schuif/kanteldak toe.

Pluspunten
* Futuristisch design
* Comfortabel ruim interieur
* Veel praktische innovaties
* Krachtige, duurzame aandrijflijn
* Zeer hoog veiligheidsniveau

Prijzen Hyundai Tucson Hybrid
i-Motion: vanaf 37.995 euro
Comfort: vanaf 40.995 euro
Comfort Smart: vanaf 41.995 euro
Premium: vanaf 44.995 euro
Premium Sky: vanaf 46.295 euro