Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Fiat heeft beperkte ambitie in SUV-segment


TWENTE – De SUV won de afgelopen jaren fiks aan terrein. De wat grotere, stoerdere auto’s zagen een flinke verkoopboost. Zo waren de meeste verkochte auto’s afgelopen jaar in dit segment. Zelfs merken die traditioneel weinig op zouden hebben met de SUV doken er in. Voor Fiat blijft de ambitie echter beperkt; het merk wil zich niet blindstaren op dit segment.

Keuzes maken
Fiat wil de komende jaren juist inzetten op het compactere segment waar zij al de succesvolle Panda en iconische Fiat 500 op de markt hebben. Daarnaast blijven de huidige Cross-varianten van diverse modellen in het gamma. Topman Sergio Marchionne van Fiat gaf deze maand aan in gesprekken met de media dat het besluit ingegeven is door de merken die ook onder de FCA-groep vallen waar Fiat tussen zit. Zo heeft FCA ook Jeep als merk, wat traditiegetrouw sterk is in het huidige SUV-segment. Immers, concurreren met een merk binnen je eigen groep is niet bepaald praktisch gezien de benodigde investeringen om meerdere SUV-platformen in de lucht te houden.

Toekomstperspectief
Wat dit precies zal betekenen voor modellen zoals de Tipo en Punto – die inmiddels al weer 12 jaar op de markt is – is nog maar de vraag op dit moment. Op 1 juni zal Fiat meer duidelijkheid geven over de toekomstplannen en de technische keuzes voor de komende tijd. Zo is al wel duidelijk dat er een nieuwe motor-familie aangekondigd zal worden met drie- en viercilinders Natuurlijk zal ook duurzaamheid de komende jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen. De introductie van de mild-hybrid opties, waarbij een elektromotor overneemt van een verbrandingsmotor onder bepaalde omstandigheden, zal interessante mogelijkheden opleveren.

Breed gamma
Voor nu heeft de Fiat-klant nog voldoende te kiezen; de afgelopen jaren introduceerde Fiat zoals gezegd ook al veel creatieve tussenmodellen maar ook bijzondere limited editions. Zo kondigde het merk in februari nog een S-Design versie aan van de populaire Fiat 500X. Fiat-dealer Autobedrijf Chr. Udo aan de Wegtersweg 14-10 in Hengelo laat u graag kennismaken met de nieuwste modellen.