Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Ford Pro onthult de volledig elektrische E-Tourneo Custom


Wie in Nederland interesse heeft in de volledig elektrische Ford E-Tourneo Custom moet nog wel even geduld hebben. Ford laat namelijk weten dat de E-Tourneo Custom namelijk één van de vier nieuwe, volledig elektrische Ford Pro-modellen is die voor 2024 in Europa worden geïntroduceerd. De E-Tourneo Custom is er voor zowel de particulier als de zakelijke klant en biedt ruimte aan acht inzittenden.

De E-Tourneo Custom heeft een batterij met een bruikbare capaciteit van 74 kWh en een elektromotor met een vermogen van 218 pk. Deze combinatie zorgt voor een actieradius van maximaal 370 kilometer (WLTP). Middels de 11 kW AC driefase boordlader kan de batterij in minder dan acht uur volledig worden opgeladen. Opladen met een 125 kW DC-snellader is eveneens mogelijk. Dan kan er 38 kilometer actieradius worden bijgeladen in vijf minuten en voor het opladen van 15 tot 80 procent is zo’n 41 minuten nodig.

Het exterieur is zo ontworpen dat het veel gebruiksgemak biedt. Zo behoren de opening van de schuifdeuren en de achterklep tot de grootste in het segment en heeft dit model een lagere vloer met een geïntegreerde opstap. Ook het interieur is ontworpen met oog voor gebruiksgemak en flexibiliteit. Zo heeft dit model een veelzijdig verstelbare, op rails gemonteerd achterbanksysteem voor de tweede en derde zitrij, waarmee zelfs een zespersoons vergaderopstelling mogelijk is. Verder is het stuurwiel van de E-Tourneo Custom kantelbaar en kan daardoor gebruikt worden als tafeltje.