Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Honda voegt de Advance Sport toe aan de uitvoeringen van de Jazz

Honda heeft de Jazz-uitvoeringen voorzien van een herziene e:HEV-hybride aandrijflijn. Volgens Honda heeft de vernieuwde Jazz daardoor betere rijeigenschappen, meer vermogen en meer trekvermogen zonder dat de CO2-uitstoot en brandstofverbruik hoger zijn dan bij de eerdere versie. Daarnaast breidt Honda het Jazz-aanbod uit met de Advance Sport-uitvoering. De verkoop van de nieuwe Honda Jazz en Jazz Crosstar start begin 2023.

Alle uitvoeringen van de Honda Jazz zijn uitgerust met de nieuwste generatie e:HEV-aandrijflijn. Deze bestaat uit twee elektromotoren, een benzinemotor en automatische transmissie. Verder heeft deze aandrijflijn drie intelligente rijmodi, waar automatisch tussen geschakeld wordt om de prestaties en de efficiëntie te optimaliseren. Ten opzichte van de eerdere e:HEV-aandrijflijn is het vermogen van de elektrische aandrijving met 10 kW verhoogd en de 1,5-liter benzinemotor heeft 7 kW meer vermogen.

Naast de Honda Jazz Comfort, Elegance, Elegance Style, Executive en Crosstar is er een nieuwe uitvoering: Honda Jazz Advance Sport. Deze nieuwe uitvoering is verkrijgbaar in de exclusieve lakafwerking Urban Gray. Verder heeft de Advance Sport hoogglans zwarte zijspiegels en 16-inch lichtmetalen velgen. Het interieur van de nieuwe Jazz Advance Sport kenmerkt zich door stoelen die afgewerkt zijn in een combinatie van zwart synthetisch suède en grijs synthetisch leder. Tevens zijn het nieuwe stuurwiel, de centrale armsteun en deurpanelen afgewerkt met een geel stikstel.

Het uiterlijk van de al bestaande uitvoeringen van de Jazz is door Honda op diverse punten aangepast. Zo heeft de Elegance-uitvoering een donkerder inzetstuk voor de koplampen. De Jazz Crosstar krijgt een meer uitgesproken grille met een duidelijk honingraatontwerp en de vernieuwde bumpers zijn voorzien van zilveren inzetstukken. Daarnaast wordt de kleurstelling Fjord Mist Blue toegevoegd.

De nieuwe Honda Jazz krijgt verder een nog uitgebreider veiligheidspakket. Honda biedt naar eigen zeggen de meest uitgebreide, geavanceerde veiligheidsfuncties en hulpmiddelen in zijn klasse voor de bestuurder. Zo moet een camera met hoge resolutie en een brede hoek ervoor zorgen dat de bestuurder zich nog meer bewust is van de omgeving van het voertuig. Het systeem herkent bermen zonder stoepranden of markeringen. De Traffic Jam Assist biedt nu ook stuurondersteuning vanaf 0 km/u.

www.honda.nl