Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Jeep wint voor het eerst Auto van het Jaar met de Avenger

De Auto van het Jaar-verkiezing wordt inmiddels al 60 jaar lang gehouden. De Avenger is het eerste model van Jeep dat tot Auto van het Jaar verkozen wordt. Voor Jeep is dit dus een mijlpaal.

Om tot een winnaar te komen buigt een jury van 57 leden uit 22 landen zich over alle auto’s die in het afgelopen jaar op de markt geïntroduceerd zijn. Voor Nederland namen drie juryleden zitting: Frank Buma van de ANWB, Jaco Bijlsma van Autovisie en Peter Hilhorst van de Telegraaf. De Avenger stond op de shortlist van in totaal zes finalisten. Dit waren verder de Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X en de Volkswagen ID Buzz.

Om de winnende auto te bepalen kent de jury punten toe op basis van diverse criteria. Onder meer op het gebied van innovatie, duurzaamheid, veiligheid en de prijs/kwaliteitverhouding. De Jeep Avenger won met een puntentotaal van 328. Daarna volgden de Volkswagen ID Buzz met 241 punten, de Nissan Ariya met 211 punten, de Kia Niro met 200 punten, Renault Austral met 163, Peugeot 408 met 149 punten en de Subaru Solterra/Toyota bZ4X 133 met punten.

Jeep zelf is trots op het behalen van deze prijs. “We zijn vereerd en trots dat deze gerenommeerde jury van Europese auto-experts de allereerste volledig elektrische SUV van het merk Jeep heeft verkozen tot Europese auto van het jaar”, aldus Christian Meunier, Jeep brand CEO. “Het is de eerste keer dat het merk Jeep zowel finalist als winnaar is in deze wedstrijd en het toont het belang aan van de Jeep Avenger als sleutelcomponent in onze wereldwijde elektrificatiestrategie, terwijl het merk op weg is om wereldleider te worden in zero-emissie SUV’s.”

De Jeep Avenger heeft, door een 400 volt elektromotor met 115 kW en een batterijpakket van 87 kWh, een elektrische actieradius tot 400 kilometer in de WLTP-cyclus en meer dan 550 kilometer in de stad.  Na de introductie van de 1st Edition zijn nu ook de orderboeken voor het volledige gamma geopend. De Avenger is vanaf het tweede kwartaal in Nederland leverbaar, beginnend bij 37.000 euro.