Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Jeep presenteert de eerste plug-in hybrides: Compass en Renegade

APELDOORN – Bij het woord hybride wordt al snel gedacht aan een compacte auto voor gebruik in de stad of snelweg. Dat er meer mogelijk is, laat Jeep zien met de nieuwe plug-in hybride versie van de Compass en Renegade.

Dat dit het begin is, heeft het moederbedrijf van Jeep, Fiat Chrysler Automobiles, ook al bekend gemaakt. Het doel is in 2021 van elk model Jeep ook een geëlektrificeerde uitgave in het assortiment te hebben. Iets om naar uit te kijken!

Krachtig
De plug-in Hybride Jeep Renegade en Compass zijn geen slappe aftreksels van het origineel, eerder het tegenovergestelde. Beiden hebben namelijk een 1,3 liter turbomotor met een vermogen van 150 pk én een eAWD, een elektromotor die de achteras aandrijft. De twee motoren samen hebben een vermogen tot maar liefst 240 pk en dat is meer dan de originele versies. Om u een idee te geven: in ongeveer 7 seconden sprint u van 0 naar 100 km/h. De hybrides hebben alles in huis om u comfortabel te bewegen in de stad, maar ze zijn zeker ook op hun plaats op ruiger terrein.

Accupakket
Over de grootte van het accupakket heeft Jeep nog niets losgelaten. Er is wel bekend gemaakt dat er ongeveer 50 kilometer elektrisch afgelegd kan worden en dat de topsnelheid van 130 km/h haalbaar is in de elektromodus.

Kleine aanpassingen
Het interieur van de hybride-uitvoeringen heeft kleine aanpassingen ten opzichte van het origineel. Er is een nieuw infotainmentscherm toegevoegd en natuurlijk is het instrumentarium aangepast met informatie over de elektromotor en accu.

Ervaren
Voor de ervaring van de plug-in hybrides van de Jeep Renegade en Compass moet u nog even geduld hebben. Jeep heeft de modellen zeer recent getoond tijdens de Autosalon van Genève. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Jeep via de website www.jeep.nl. Hier vindt u ook de dealer bij u in de buurt.