Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Opel Karl: betaalbare en complete stadsauto

DEVENTER – Hoeveel auto hebt u nodig? Hoeveel auto is voor u voldoende? Voor de gemiddelde automobilist in Nederland – iemand die wel graag mobiel wil blijven, maar geen dure auto nodig heeft of wil – zijn er veel passende opties te vinden. De compacte, betaalbare Opel Karl is één van de goedkopere modellen in het Nederlandse wagenpark en de goedkoopste telg uit Opel’s gamma. Het Duitse merk bewijst dat óók een betaalbare auto juist zeer compleet kan zijn.

Bij autobedrijf Broekhuis halen we een testexemplaar op; een voorraadmodel dat helaas vanaf september in prijs omhoog zal gaan. Door de nieuwe wetgeving die in september dit jaar van kracht zal worden, zijn fabrikanten verplicht om aan nog strengere regelgeving voor roetuitstoot te voldoen. Daarom worden nieuw benzinemotoren straks voorzien van een roetfilter waarmee de motoren schoner worden, maaar helaas ook de CO2-uitstoot zal stijgen. Dit laatste heeft als gevolg dat de Nederlandse BPM omhoog gaat. Het aanschaffen van een nieuwe Opel Karl met EURO 6.2 motor zal hierdoor dus duurder worden. Kopers die er nu een afnemen, profiteren dus van een belastingvoordeel van 1.920 euro ten opzichte van wanneer zij in september of later zouden kopen. De huidige voorraadprijzen zijn 11.699 euro voor de Karl Selection, 13.099 euro voor de Karl Edition en 14.599 euro voor de Karl Innovation, op basis van de benzineversie met handgeschakelde vijfversnellingsbak met start/stop systeem.

Compacte stijl
Een eerste rondje rondom de Opel Karl laat een positieve indruk achter. Voor dit soort bedragen is design niet altijd een prioriteit bij makers, maar Opel weet een herkenbaar en stijlvolle stadsauto neer te zetten die modern oogt binnen het huidige gamma. Zo zorgen de mooie rondingen en koplampunits, dagrijverlichting en mistlampen met bochtverlichting voor een stoer uiterlijk. Het blijft natuurlijk een compact model, waardoor dit goed past in de kleinere stadse straten en parkeerplekken. De compacte vijfdeurs Karl biedt ondanks het geringe formaat van buiten toch vijf volwaardige zitplaatsen, zeker gezien de insteek van een compacte stadsauto. Het maakt de Karl hierdoor tot een goede optie om te overwegen binnen zijn klasse.

Eenmaal achter het stuur voor onze proefrit valt op dat de Karl opmerkelijk comfortabel zit; een aangename bestuurdersplek die ook voor een wat langere afstand best aangenaam is. De Karl kan naar wens uitgerust worden met wat luxe opties zoals de verwarmde stoelen en verwarmd stuurwiel, wat zeker afgelopen winter best van pas was gekomen. Een net materiaalgebruik en mooie afwerking verhullen de aangenaam lage prijs. Naar wens is de Karl ook te krijgen met een optioneel schuif/kanteldak, waardoor deze nog ruimer aan zal voelen.

Zuinig en stil
De geteste Karl is uitgerust met de 1.0 start/stop benzinemotor van 75 pk. Niet alleen een fluisterstille motor, maar ook zuinig dankzij het start/stopsysteem. Staat u stil bij een stoplicht dan schakelt de auto automatisch uit. Trapt u dan weer het gaspedaal in, dan komt de Karl in beweging. Opel legde de nadruk op comfort. Wie het schakelwerk liever uit handen geeft kiest voor de varianten met Easytronic 3.0 versnellingsbak; een halfautomaat waarbij u handmatig kunt schakelen of de auto zelf de versnellingen kiest. En ja, dit levert dan ook een benzine-besparing op, zo leert de ervaring met deze systemen. We manoeuvreren de Karl feilloos in de Twentse binnensteden en op de buitenwegen. Zeker in de stad blijkt de handige CIty-modus prettig; deze zorgt voor een licht sturende en behendige auto.

Veilig op weg
De Opel Karl is ook voorzien van moderne veiligheidsmiddelen zoals we die op een auto in 2018 mogen verwachten. Cruise control met snelheidsbegrenzer zorgt dat de auto netjes binnen de 30 kilometer per uur kan blijven in woonwijken. Optioneel is ook Lane Departure Warning toe te voegen, waarbij de auto u attendeert op het verlaten van uw rijstrook. De optionele Park Pilot kan helpen bij het veilig inparkeren op zelfs uitdagende plekjes. Sensoren in de bumper detecteren de venijnige stadse obstakels zoals lage paaltjes direct achter de auto. Hill Start Assist zorgt voor veilig en gemakkelijk wegrijden op hellingen.

Verbonden
De Karl Edition wordt standaard geleverd met geïntegreerde radio met stuurwielbediening, autio streaming, Bluetooth-telefoonverbinding en 4 luidsprekers. De Innovation versie voegt een 7 inch touchscreen met ondersteuning voor DAB+ digitale radio en ondersteuning van Apple Carplay toe. Dit IntelliLink-systeem biedt veel smartphone-functionaliteit zoals gebruik van Google of Apple Maps voor navigatie. Ook hier zorgt de stuurwielbediening ervoor dat we onze handen veilig aan het stuur kunnen houden; ook gesprekken neem je makkelijk aan.

Geheel naar wens
De Opel Karl biedt veel mobiliteit tegen een aangenaam bedrag, maar naar wens is er ook nog een leuke optielijst door te nemen. Zo biedt Opel voldoende opties om de auto helemaal naar wens samen te stellen met accessoires zoals 15 inch lichtmetalen velgen, stootstrips voor de portieren, gegoten spatchermen en meer.

Het prijskaartje
De Opel Karl is leverbaar vanaf 11.699 euro voor de benzineversie met handgeschakelde versnellingsbak. De EasyTronic versie is leverbaar vanaf 13.999 euro. Een bijzondere variant is de Karl Rocks, een SUV-achtige variant vanaf 15.199 euro. Vraag ook naar de aantrekkelijke opties voor private lease.

Pluspunten:
+ Compact maar comfortabel
+ Stijlvol uiterlijk
+ Aantrekkelijk geprijsd

Prijzen:
1.0 Start/Stop handgeschakeld:
Selection: 11.699 euro
Edition: 13.099 euro
Innovation: 14.599

1.0 EasyTronic 3.0
Edition: 13.999
Inovation: 15.499

Maak kennis
De Opel Karl is momenteel ruim voorradig en zoals genoemd aantrekkelijk geprijsd met het oog op de toekomstige ontwikkelingen. Opel-dealer Broekhuis laat u graag zelf kennismaken met de Opel Karl. Kom langs aan de Revalstraat 10 in Deventer voor een uitgebreide proefrit. Kijk ook op: www.broekhuis-opel.nl.