Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Peugeot komt met een nieuw model: de 508 SW

APELDOORN – Eén blik op de Peugeot 508 SW en u bent verkocht! De lange en krachtige lijnen van de nieuwe 508 SW zijn heel kenmerkend voor dit model. Zoals Peugeot het zelf noemt: ‘katachtige schoonheid’.

Niet alleen de grote lijnen van het nieuwe model spreken tot de verbeelding. Ook over de details in de vormgeving is nagedacht. Zo zijn de koplampen niet rechthoekig of rond zoals bij veel auto’s, maar hebben ze een wat speelsere vorm gekregen van de ontwerpers. Dat het LED-verlichting is, is tegenwoordig de standaard bij Peugeot. Een niet te missen detail van de 508 SW is de grille met een verchroomd dambordpatroon.

Onder de motorkap
De Peugeot 508 SW is met zowel een PureTech benzine- als een BlueHDi dieselmotor leverbaar. De nieuwste generatie motoren die al voldoen aan de Euro 6 norm. Dit zijn thans de meest strenge eisen die gelden voor de uitstoot van fijn stof, koolwaterstofverbindingen, koolmonoxide en stikstofoxiden. U heeft de keuze uit twee 1.6 PureTech benzinemotoren: 180 pk of 225 pk. Er zijn drie dieselmotoren om uit te kiezen: 1.5 BlueHDi 130 pk, of een 2.0 BlueHDi 160 of 180 pk dieselmotor. De benzine- en dieseluitvoering zijn uitgerust met de EAT8 automaat. Bij de BlueHDi 130 dieselmotor is ook een handgeschakelde zesversnellingsbak mogelijk.

Gemak en comfort
In de auto zal het u ook zeker niet ontbreken aan gemak en comfort. Deze is namelijk voorzien van een compact stuurwiel, een digitaal en configureerbaar head-up instrumentenpaneel met een 10 inch HD touchscreen en voldoende opbergruimtes. Afhankelijk van welke uitvoering u kiest, heeft u bestuurders- en passagiersstoelen die handmatig verstelbaar zijn of elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, verwarming en massagefunctie. In de Peugeot 508 SW blijft u wel verbonden met de buitenwereld. Door de Mirror Screen functie kan het scherm van uw smartphone weergegeven worden op het touchscreen in de auto. Dit maakt het mogelijk dat u gebruik kunt maken van apps die compatibel zijn met Apple CarPlayTM, MirrorLink® of Android Auto. Uw smartphone kan tijdens het rijden ook draadloos opgeladen worden via de middenconsole.

Durft u het aan om naar de showroom te gaan van uw Peugeot-dealer en u te laten betoveren door de nieuwe Peugeot 508 SW? U vindt de dichtstbijzijnde dealer aan de Wagenmakershoek 2 in Apeldoorn: Auto Palace Apeldoorn.