Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Van concept naar bijna productiemodel

APELDOORN – Honda laat op de Autosalon van Genève weer een volledig elektrische auto zien: Honda e Prototype.

Dat Honda bezig was met een volledig elektrische auto lieten ze tijdens de IAA van Frankfurt in 2017 al zien. Daar werd de Honda Urban EV Concept onthuld. Een auto die futuristisch oogde en die tevens de prijs beste conceptcar van 2017 op de IAA kreeg.

Herkenbaar
Waar de ene fabrikant gaat voor eenheid tussen de uitvoeringen met verbrandings- of elektromotor, gaat Honda juist voor onderscheid. Eén blik op de auto is al voldoende om te zien dat het om de e Prototype gaat. Een retro look en strakke vormgeving van de buitenkant van de auto met aan de voorkant van de auto, op de plek waar normaal de grille zit, een vlak met daarin de koplampen verwerkt. Aan de achterkant van de e Prototype een vergelijkbaar vlak met de achterlichten. Juist door deze vormgeving springt de auto eruit tussen alle anderen en krijgt daardoor ook zijn charme. Wat verder wel in het oog springt is de grote klep op de motorkap voor de stekker. Verder ontbreken de traditionele buitenspiegels, deze zijn vervangen door camera’s.

Interieur
Het interieur van de Honda e Prototype is past perfect bij de ideologie van elektrisch rijden. Een strakke vormgeving, geheel van deze tijd met over de volle breedte van de auto schermen. De buitenste twee schermen dienen als buitenspiegels en daarop is te zien wat de camera’s aan de buitenkant van de auto registreren. Verder schermen die de snelheid en andere benodigde informatie aan de bestuurder tonen en natuurlijk ook voor navigatie en bijvoorbeeld audio. In het tweespaaksstuurwiel zijn knoppen verwerkt voor veel populaire functies en ook het schakelen gaat niet meer met een versnellingspook, maar door met knoppen die op de plaats van de versnellingspook zitten.

Technisch
Van de technische gegevens van de Honda e Prototype is nog niet veel bekend. Het enige dat tot nu toe bekend is gemaakt dat de e Prototype een bereik van meer dan 200 km heeft, dat de accu in 30 minuten tot 80 procent opgeladen kan worden en dat de auto achterwielaandrijving heeft. Fun to drive staat bij Honda uiteraard hoog in het vaandel.

In productie
Later dit jaar zal de Honda e Prototype in productie worden genomen. Het zal dan waarschijnlijk nog tot 2020 duren voor de eerste exemplaren naar Nederland komen en ook in de showroom van Honda Wesselink aan de Laan van de Dierenriem 35 te zien zal zijn. Naar verwachting zal de voorverkoop van de e Prototype al wel dit jaar van start gaan. Houd www.honda-wesselink.nl in de gaten voor meer informatie.