Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Zakelijk eenvoudig de BPM berekenen

Je bent een echte autoliefhebber. Je hebt duidelijke voorkeuren voor bepaalde merken en van elk merk weet een klein aantal modellen je hart sneller te laten kloppen. Nu ben je op zoek naar één bepaalde auto, maar kom je erachter dat er in ons eigen land nauwelijks aanbod is. In het buitenland is de auto waar je je zinnen op hebt gezet, wel te koop. Dat betekent echter dat je je nieuwe auto moet gaan importeren. Weet je wat hier allemaal bij komt kijken? In elk geval moet je voor je geïmporteerde auto een Nederlands kentekenbewijs aanvragen en BPM betalen. Voor de BPM berekenen kun je een eenvoudig tool gebruiken. Dit kan veel euro’s schelen.

De kosten van het importeren van een auto
Het is niet altijd even eenvoudig om de kosten van het importeren van een auto goed te berekenen. Het ligt er bijvoorbeeld aan waar de auto verkocht wordt. We gaan er ook vanuit dat je hem van tevoren persoonlijk wil inspecteren. Dan heb je te maken met reis- en verblijfskosten in het land waar de auto te koop wordt aangeboden. Bevalt je auto, dan moet je vervoer en verzekering naar Nederland rekenen. In Nederland vraag je bij de RDW een Nederlands kentekenbewijs aan en je zorgt voor adequate verzekering. De RDW zal je geïmporteerde auto eerst keuren. Dit om te bepalen of je hiermee op de weg mag en of hij niet vermeld staat als gestolen. Daarna, als alles goed is, is de Belastingdienst aan de beurt. Je krijgt een rekening voor BPM, de Belasting Personenauto’s en motorrijtuigen. Je weet ongetwijfeld dat Nederland een van de duurste landen van Europa is, als het aankomt op autobelastingen. Wist je ook dat we in de top-3 staan? De Belastingdienst berekent de hoogte van de aanslag op basis van standaard modellen. De BPM berekenen met de juiste module kun je soms honderden euro’s besparen. Dat loont zeker de moeite.

BPM berekenen voor de belastingdienst
Neem je genoegen met de methode van de Belastingdienst om de BPM te berekenen, dan ben je maar al te vaak veel te duur uit. De Belastingdienst gaat te veel uit van standaardtabellen die vrijwel nooit gunstig voor je uitvallen. BPM berekenen met de juiste module is veel meer maatwerk, waardoor je in veel gevallen concreet kunt besparen. Zo bereken je immers geen gemiddelde afschrijving, maar de daadwerkelijke afschrijving. De Belastingdienst gaat uit van de leeftijd van je auto en de cataloguswaarde. In de module ga je uit van de werkelijke kilometerstand. Ook de resultaten uit recente taxatierapporten geven input voor een maatwerkberekening. Het mooie is, de Belastingdienst gaat akkoord met dergelijke methodes.

Auto importeren? Slim je BPM berekenen
Het leven is al duur genoeg. Autorijden in Nederland eveneens. Heb je een auto in het buitenland op het oog, overweeg dan zeker om gebruik te maken van de BPM-module van Autotelex. Heb je ook je zinnen gezet op mooie autoaccessoires, dan is de kans groot dat je ze kunt aanschaffen met het geld dat je via onze maatwerkmodule bespaart.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.