Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Column: Pfffff, warm hé

Deze ‘Pfffff, warm hé’ hoorde ik de laatste weken vaak. Mensen op straat, op het werk, de sportschool, in het restaurant en gewoon thuis. Binnen in het huis was het niet koel te houden zonder airco en slapen was dus vaak ook niet fijn qua temperatuur. De natuur is volledig van slag hoorde ik mensen zeggen en ja dat kan zomaar. De warmste temperaturen van 39 plus. Wat doet dat met een mens? Letten we voldoende op ons zelf en stellen we ons niet onvoorbereid bloot aan de zon. Verzorgen en beschermen we ons zelf wel goed genoeg. Werkzaam in het mooie autovak dacht ik ook met grote regelmaat aan ons mooi kostbare bezit “de auto“.

Auto’s die in de volle zon werden weggezet op een zeer warm wegdek van asfalt. De temperatuur was zo warm dat het asfalt begon te smelten en daar zijn de banden niet blij mee. Zoek een goede parkeerplaats in de schaduw of parkeerkelder of garage uit de zon. Let ook op uitwerpsels van vogels op de lak want dat bijt heel snel in bij hoge temperaturen en de volle zon op de lak. Maar bescherm de autolak zoals u ook uw huid beschermd. Bij het kopen van een paar nieuwe schoenen kopen veel mensen een onderhoud setje er bij die vuil en water afstoten, maar waarom geen onderhoudsset voor de auto. De auto moet en gaat toch langer mee dan de schoenen en zijn toch ook veel kostbaarder.

Veel klachten over de airco kregen we de laatste weken en vaak door lekkage van het aircosysteem of slecht onderhoud. Laat gewoon met grote regelmaat de airco testen en bijvullen dat voorkomt problemen. Kijk ook wat vaker naar het koelvloeistof- en motorolieniveau en vergeet de bandenspanning ook niet, maar ook zeker het profiel niet. Na een lange periode van droogte ligt er veel olie op de weg en bij de eerste regenbuien zijn goede banden heel belangrijk voor de veiligheid voor u en de overige weggebruikers. Bescherming en verzorging is van groot belang voor u als mens, maar ook voor uw kostbare auto.

Geniet van een zonnige nazomer en veilig autorijden.

Groeten René Temmink