Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Dacia werkt aan een volledig elektrisch voertuig: Dacia Spring

De Dacia Spring is nog een showcar. Deze zal nog verder ontwikkeld worden om vervolgens in 2021 op de markt gebracht te gaan worden.

De Spring heeft enkel elektrische aandrijving en gaat een actieradius van 200 kilometer hebben. Dit wordt bewerkstelligd door de Spring onder andere zo licht mogelijk te houden. Daarnaast spelen de efficiëntie van de motor en de capaciteit van het accupakket een belangrijke rol.

Stadsvoertuig
De Dacia Spring, een stadsvoertuig, zoals Dacia het zelf omschrijft, biedt aan vier personen zitplaats en krijgt de uitstraling van een SUV. Het belooft in ieder geval een opvallende verschijning te worden in het straatbeeld met opvallende details in fluorescerend oranje langs bijvoorbeeld de dakstijlen en langs de zijschermen.

Verlichting
Zowel voor als achter krijgt de Dacia Spring full LED-verlichting. Aan de voorzijde worden koplampen geplaatst met een horizontale strip bovenin en vier grafische elementen die worden geïntegreerd in de bumper. Ook de achterlichten onderscheiden zich door de vormgeving. Dacia omschrijft het als een ‘double-Y’ effect.

Stilte
Elektrische voertuigen zijn stille voertuigen, zo ook de Spring. Verder heeft dit model het voordeel dat er geen lokale uitstoot is, comfortabel is en snel op te laden is. Ook de onderhoudskosten zijn naar verhouding met andere voertuigen beperkt.

Ga naar www.dacia.nl om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.