Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De ultieme Golf: GTI Clubsport

De Volkswagen Golf GTI; jarenlang hét model voor de beginnende automobilist die graag een snelle, leuke, compacte auto zocht voor niet te exorbitante prijzen. Maar net als de GTI-rijder is ook de GTI zelf opgegroeid. Toch verliest deze niet zijn wilde haren; Volkswagen lanceert nu de GTI Clubsport voor ultieme sportiviteit.

De achtste generatie Golf GTI tilt deze naar een beduidend hoger, serieus niveau. Met de vierde generatie 2.0 TSI motor levert deze 300 pk vermogen. Deze is gekoppeld aan een 7-traps automatische DSG-transmissie. Met een 0-100 tijd van nog geen 6 seconden en een begrensde top van 250 kilometer per uur zit het met de prestaties wel goed. Volkswagen schonk ook de nodige aandacht aan het verlaagde sportonderstel. Het Vehicle Dynamics Manager systeem zorgt voor optimale aansturing van het sperdifferentieel wat onder meer onderstuur kan voorkomen en grip optimaliseert. Naast de rijprofielen Eco, Comfort, Sport en Individual is er ook een speciaal ontwikkeld Nürburgring-profiel; bij tests met de nieuwe Golf GTI Clubsport bedwong deze het Duitse circuit ruim 13 seconden sneller dan de reguliere Golf GTI.

Sportief van buiten
Het sportieve karakter is ook van buiten goed zichtbaar; met een grote luchtinlaat in de voorbumper en de kenmerkende rode GTI-accenten. Een mooie dakspoiler en ver naar buiten geplaatste uitlaatpijpen maken de Clubsport herkenbaar. Standaard komt deze met vijfspaaks 18″ lichtmetalen velgen.

Snel op de markt
Volkswagen heeft op dit moment nog geen definitieve prijzen en uitvoeringen bekendgemaakt. De planning is dat de Golf GTI Clubsport eind dit jaar leverbaar is.