Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De Volkswagen e-up is nu te reserveren

DEVENTER – Durft u het aan om de Volkswagen e-up te bestellen? Bij uw Volkswagen-dealer is de up al wel te zien, maar de e-up nog niet. Het model dat door Volkswagen opnieuw op de Nederlandse markt brengt, kan thans alleen digitaal of op papier bekeken worden.

De up van Volkswagen is in diverse uitvoeringen leverbaar met de start-up als basismodel. Het is een compacte auto, die ideaal is voor het stadsverkeer en waarmee ook grotere afstanden afleggen geen enkel probleem is.

Volledig elektrisch
De e-up is de volledig elektrische variant van de up. Qua comfort en vormgeving vergelijkbaar met de andere up’s, maar zonder een verbrandingsmotor en met een elektromotor. Een elektromotor in combinatie met een accu met grote capaciteit zorgt voor een actieradius van zo’n 250 kilometer. In het stadsverkeer met de beperkte afstanden is de accu niet snel leeg. Is het toch tijd om de accu op te laden, dan kan dat met een snellader in een uur al tot 80 procent. Met een wallbox op wisselstroom (7,2 kW) duurt het langer, ongeveer vier uur moet u ervoor uittrekken voordat de accu weer tot 80 procent gevuld is.

Voordeel
Overheden zijn voorstander van elektrische voertuigen in verband met het milieu en de uitstoot van onder andere fijnstof en CO2. Er wordt dan ook flink geïnvesteerd door uitbreiding van het aantal laadpalen. Ook zijn volledig elektrische auto’s nu vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Dat is iets wat u merkt in de portemonnee, ondanks de vaak wat hogere prijskaartje van de elektrische auto.

Impressie
Ga voor meer informatie en een impressie van de e-up naar www.volkswagen.nl of bezoek de Volkswagen-dealer bij u in de buurt.