Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Konijnenbelt en Berkman: familiebedrijven met gedeelde visie

NIJVERDAL – In 1936 richtte Gerrit-Jan Konijnenbelt zijn autobedrijf op. Nu, ruim 80 jaar later, stuurt de derde generatie de organisatie aan. Gert-Jan Konijnenbelt is met zijn vrouw Jeannet de drijvende kracht achter een onderneming die moderne techniek koppelt aan een typische no nonsens aanpak.

Autobedrijf Konijnenbelt is bijna 50 jaar officieel Toyota dealer, maar biedt daarnaast ruime keuze in occasions. Ook voor onderhoud en professioneel schadeherstel kunnen klanten altijd bij hen terecht. Het familiebedrijf staat voor betrouwbaarheid. Klantgericht ondernemen heeft altijd bovenaan gestaan. Dat is in al die tijd nooit veranderd. “Mensen kennen ons bedrijf, weten wat ze kunnen verwachten. We hebben zo’n grote groep klanten die hier al bijna hun hele leven graag komt. Dat is exact zoals mijn vader en grootvader het altijd voor ogen hebben gehad”, geeft Konijnenbelt aan. Op het terrein van het autobedrijf is ook een onbemand tankstation te vinden. Jarenlang exploiteerde Konijnenbelt het station uit naam van Firezone, maar in 2017 maakte hij de overstap naar de oranje/gele kleuren van Berkman. Zijn keuze voor het Barendrechtse familiebedrijf noemt hij zelf een hele logische stap. “In mijn eerste gesprek met Berkman bleek dat zij het anders aanpakken dan vergelijkbare aanbieders. Ook voor hen geldt dat persoonlijk contact voorop staan. Een samenwerking gestoeld op onderling vertrouwen en gezamenlijk doelen nastreven. We waren er dan ook snel uit” blikt Konijnenbelt terug.

Voordelige brandstof
Net als anderhalf jaar geleden, hanteert Konijnenbelt ook nu weer de Laagste Prijs Garantie van Nijverdal. Geen enkel station in Nijverdal is deze periode voordeliger dan zijn locatie aan de Wierdensestraat. Maar het houdt ook in dat kortingen aan de pomp regelmatig oplopen tot zo’n 18 cent per liter. Dat is wel eens pittig, erkent ook Konijnenbelt. “Want dan geven we het soms eigenlijk tegen inkoopprijs weg. Maar wat geldt voor het autobedrijf, geldt uiteraard ook voor het tankstation: betrouwbaarheid staat voorop. Als we zoiets garanderen aan onze klanten, dan houden we ons eraan. Wat er ook gebeurt.”