Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe Audi A3 Sportback te bestellen als plug-in hybride

Vanaf medio oktober is de nieuwe Audi A3 Sportback ook als plug-in hybride te bestellen en naar verwachting in december dit jaar komt deze nieuwe Audi op de Nederlandse markt.

Audi omschrijft plug-in hybride als ‘het beste van twee werelden’. Een plug-in hybride heeft namelijk zowel het rijden zonder uitstoot van een volledig elektrische auto als het lange afstanden afleggen van een auto met verbrandingsmotor in zich. Na onder andere de A6 Limousine, A7 Sportback, A8 en Q5 wordt ook de A3 Sportback als plug-in hybride leverbaar.

Aandrijving
De A3 Sportback 40 TFSI e wordt aangedreven door een 1.4 TFSI turbo-benzinemotor en een elektromotor, die gezamenlijk voor een vermogen van 204 pk en een koppel van 350 Nm zorgen. Dat betekent dat u van 0 tot 100 km/uur kunt in 7,6 seconden en dat de topsnelheid 227 km/uur is. Wanneer u volledig elektrisch rijdt, is de maximumsnelheid begrensd op 140 km/u. Door de 13 kWh-accu kunt u maar liefst 67 km volledig elektrisch afleggen. Voor de meeste ritten dus ruim voldoende.

Opladen
De nieuwe A3 Sportback 40 TFSI e kan worden opgeladen middels een reguliere 230 V-aansluiting. Hiermee is een lege accu in ongeveer vier uur weer volledig opgeladen. Ook is opladen via openbare laadstations mogelijk. U kunt van afstand gemakkelijk volgen hoe het laadproces verloopt via de myAudi app. Overigens wordt bij het rijden in ‘Hybrid’-modus ook energie teruggewonnen bij bijvoorbeeld remmen.

Prijzen
De prijzen en de exacte specificaties van de Audi A3 Sportback 40 TFSI e zullen in aanloop naar de marktintroductie door Audi bekend gemaakt gaan worden.