Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Peugeot klaar voor de toekomst!

DEVENTER – Vanaf september dit jaar moeten alle nieuwe auto’s voldoen aan de Euro 6d-Temp-norm. De uitstoot van een voertuig wordt in dit geval gemeten in de praktijk. Peugeot-modellen scoren goed bij de nieuwe manier van testen.

Nu wordt de waarde van de uitlaatgassen gemeten in het laboratorium volgens WLPT, Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Deze test gaf al een beter beeld van de uitstoot van een auto dan de NEDC, New European Driving Cycle, maar was nog steeds niet werkelijke waarde.

Koploper
Peugeot meet emissies volgens de toekomstige Euro 6d-Temp-norm en is daarmee één van de weinige autofabrikanten die dat doet. De motoren die nu ontwikkeld worden voldoen al aan de eisen aan de emissiewaarden die in september gaan gelden. Daarbovenop komt ook nog eens dat het brandstofverbruik van de nieuwste krachtbonnen zeer gunstig is en dat het realistische gegevens zijn!

Uitblinkers
De test heeft laten zien dat Peugeot een aantal uitblinkers heeft. Zo is 1,2-liter Puretech benzinemotor een ware uitblinker. Deze motor is onder andere in de Peugeot 308 te vinden. De 308 heeft daardoor een CO2-uitstoot van 117 gram per kilometer. Dit is lager dan andere voertuigen in hetzelfde segment. Ook de 1,5-liter BlueHDI dieselmotor in bijvoorbeeld de Peugeot 3008 heeft met een CO2-uitstoot van 106 gram per kilometer een voorsprong op vele andere.

Kennismaken
Niet ervan overtuigd dat deze motoren toch krachtig zijn? Ga naar de showroom van Auto Palace Deventer aan de Dortmundstraat 4 in Deventer en ervaar het zelf met een proefrit!