Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Veiligheid voor mens en dier in de Ford Focus Wagon

DEVENTER – Enkele maanden geleden werd al aan de bel getrokken vanwege het onveilig vervoeren van kinderen in de auto. De gebruikte autostoeltjes zijn wel veilig, maar door onjuist gebruik lopen kinderen onnodig risico.

Door het niet volgens voorschriften bevestigen van een autostoeltje en het niet strak genoeg vastgespen kunnen zelfs al bij een snelheid van 30 km/uur ervoor zorgen dat bij een aanrijding kinderen onnodig en ernstig letsel oplopen. En wat voor kinderen geldt, geldt zeker ook voor honden die in de auto vervoerd worden.

Honden vervoeren
Nederland kent geen regelgeving voor het vervoer van dieren in de auto. Duitsland daarentegen stelt heel duidelijk dat een hond vervoerd moet worden in een tuigje, bench of achter een hek. In Nederland is een bestuurder dus zelf verantwoordelijk en deze moet weten dat wanneer een hond niet goed is vastgezet er onveilige situaties ontstaan. Een hond kan bijvoorbeeld het zicht van de bestuurder belemmeren of tegen bedieningselementen stoten. Ook kan een hond door de auto geslingerd worden bij een noodstop of aanrijding. Ford heeft bij het ontwerp van de nieuwe Focus Wagon ook rekening gehouden met dieren.

Aanpassingen
De kofferruimte is zo groot mogelijk gemaakt door het samenpersen van de schuimlaag van de hemelbekleding. Verder is de opening van de kofferruimte anders vormgegeven en is de lengte van de scharnierschroeven aangepast. Alles is in het werk gesteld om ook een groter formaat hond veilig in een bench te kunnen vervoeren. De nieuwe Ford Focus is nu in Europa te koop. Vraag naar de actuele prijzen en mogelijkheden bij uw dealer: Wensink Deventer aan de Dortmundstraat 2.