Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Goed voorbereid op wintersport

TWENTE – De komende twee weken zijn weer de voorjaarsvakantie. Velen van ons gaan er weer even tussenuit voor een mooie korte vakantie. Wie op wintersport gaat met de auto, moet wel wat voorbereidingen treffen.

Nederlanders hebben een reputatie van doorgaans goed voorbereid zijn en hun hele hebben en houwen mee te zeulen. Maar toch is de voorbereiding op de wintersport-reis vaak matig, zo signaleert ook de ANWB.

Sneeuwpret
Onder de noemer: ‘laat je reis naar de wintersport gladjes verlopen’ geeft de ANWB concrete tips voor een veilige reis. De meeste automobilisten denken gelukkig goed na over het gebruik van winterbanden het monteren van de sneeuwkettingen. Dit is ook belangrijk om fikse boetes te voorkomen.

Wintercheck
Ook wij schonken er al veel aandacht aan eind vorig jaar: maak de auto winter-klaar. Zeker bij langere ritten in de bergen en bij extremere temperaturen kunnen problemen ontstaan. Een goede controle vooraf voorkomt dure kosten en problemen in het buitenland.

Beperk de reistijd
Nederlandse auto-vakantiegangers zijn ook befaamd om het in één ruk doorrijden naar de vakantiebestemming. Met een goede planning van de reis, actuele wegenkaarten en navigatie en het vooraf aanschaffen van milieustickers en vignetten spaart u veel tijd uit. Er zijn ook veel alternatieve routes mogelijk bij calamiteiten of grotere opstoppingen. Bij rijden in de sneeuw is gewoon rustig aan het beste advies. Optrekken vanuit stilstand is soms een uitdaging; doe dit in z’n twee. Stuur bochten ook niet te scherp in, zo voorkom je dat de auto rare dingen gaat doen.